Le Pain Quotidien opent in Gents Postgebouw

5 september 2016

GENT - Le Pain Quotidien heeft een nieuwe vestiging geopend in het gerenoveerde Gentse Postgebouw. Het is de 31ste vestiging in België en de tweede in Gent.

Vroeger

Het filiaal kenmerkt zich door houten tafels, hoge plafonds, groet tafels en grote ramen. Gietijzeren palen en houten wanden herinneren aan de vroegere post. Voor de post staat een groot terras met houten afsluitingen dat nog wordt uitgebreid.

Verhaal

De eerste vestiging van Le Pain Quotidien opende haar deuren in 1990 in Brussel. Binnen enkele maanden openden er nog tien vestigingen en allemaal boden ze de authentieke broden aan waarmee Alain Coumon, de stichter van de keten, was opgegroeid. Zeven jaar later realiseerde Alain zijn droom om ook in de VS een vestiging te hebben door de opening van de bakkerij op Madison Avenue in New York City. Inmiddels is zijn idee van versgebakken, ambachtelijk bereid brood een traditie geworden voor de omwonenden en vrienden van de meer dan 200 Le Pain Quotidien-vestigingen die zich overal ter wereld bevinden.

Altijd op de hoogte blijven?