Le Pain Quotidien opent in Gents Postgebouw

GENT - Le Pain Quotidien heeft een nieuwe vestiging geopend in het gerenoveerde Gentse Postgebouw. Het is de 31ste vestiging in België en de tweede in Gent.

Vroeger

Het filiaal kenmerkt zich door houten tafels, hoge plafonds, groet tafels en grote ramen. Gietijzeren palen en houten wanden herinneren aan de vroegere post. Voor de post staat een groot terras met houten afsluitingen dat nog wordt uitgebreid.

Verhaal

De eerste vestiging van Le Pain Quotidien opende haar deuren in 1990 in Brussel. Binnen enkele maanden openden er nog tien vestigingen en allemaal boden ze de authentieke broden aan waarmee Alain Coumon, de stichter van de keten, was opgegroeid. Zeven jaar later realiseerde Alain zijn droom om ook in de VS een vestiging te hebben door de opening van de bakkerij op Madison Avenue in New York City. Inmiddels is zijn idee van versgebakken, ambachtelijk bereid brood een traditie geworden voor de omwonenden en vrienden van de meer dan 200 Le Pain Quotidien-vestigingen die zich overal ter wereld bevinden.

Lees ook
'Ik miste het bakkersvak enorm'

'Ik miste het bakkersvak enorm'

Bakkerszonen die hun ouders achternagaan, of buitenstaanders die plotseling gegrepen worden door het vak: de bakkers in Nederland zijn van zeer wisselende komaf. Of ze komen erachter dat ze liever iets anders doen dan bakken. Gelukkig kan dat ook binnen de branche: die biedt een breed scala aan carrièrekansen. Vandaag deel 3 met Joey Maartense.

Hygiënecode ambachtelijke ijsbereiding beschikbaar

Hygiënecode ambachtelijke ijsbereiding beschikbaar

De Hygiënecode voor de ambachtelijke ijsbereiding is beschikbaar op de website van de Vereniging Ambachtelijk IJscentrum. Deze code is bestemd voor ambachtelijke ijsbereidingsbedrijven en wordt 1 maart 2020 van kracht.

Bakkers maken appelrakker trending

Bakkers maken appelrakker trending

Op maandag 23 september bundelen de ambachtelijke bakkers van Nederland op eigen initiatief de krachten en introduceren gezamenlijk de ‘#appelrakker’. Met de unieke samenwerking willen de bakkers laten zien hoe mooi en lekker de ambachtelijke bakkerij is en met welke unieke grondstoffen zij elke dag en nacht werken.