Lavans levert bedrijfskleding HEMA Bakkerijen

Hema Bakkerijen bedrijfskleding Lavans

Foto: HEMA

Sinds 2009 levert Lavans de bedrijfskleding voor HEMA Bakkerijen. Onlangs werd het contract voor de samenwerking tussen deze twee bedrijven voor vijf jaar verlengd. “Lavans is voor ons een hele prettige partner”, zegt Tim Slats, QA medewerker bij HEMA Bakkerijen.

Voedselveiligheid staat bij HEMA, net zoals bij Lavans, hoog in het vaandel. “En veiligheid voor onze medewerkers”, vult Slats aan. Binnen dat hele plaatje speelt de bedrijfskleding een belangrijke rol. Het bestaande kledingpakket – zo’n 5.500 polo’s en evenveel broeken – wordt volledig wit, waar de broeken in de bakkerij nu nog blauwwit geblokt zijn. “Wit straalt reinheid uit”, weet Slats. Lavans produceert de kleding in eigen beheer, in nauwe samenwerking met de klant. “Onze mensen zijn nadrukkelijk betrokken bij de kledingkeus”, benadrukt Slats.

Nieuwe bedrijfskleding

De nieuwe bedrijfskleding, die Lavans levert, kent daarnaast een dikkere kwaliteit en gaat daardoor langer mee. Dat past helemaal binnen de duurzaamheidsvisie die HEMA-breed geldt. De bedrijfskleding in de bakkerijen moet bovendien stevig zijn, en hittebestendig. Zakken worden uit veiligheidsoverwegingen beperkt tot een klein zakje aan de binnenkant. “Lavans voldoet aan alle normeringen die voor ons van belang zijn en verbetert zijn processen continu”, aldus Slats. Zo zorgen barcodes in de kleding ervoor dat die na het wassen altijd op dezelfde bakkerij terugkomt.

Flexibel

“De kleding is niet gepersonaliseerd”, verduidelijkt Slats. “Wij werken met een flinke flexibele schil van medewerkers. Daarvan is tijdens de coronaperiode veel minder gebruik gemaakt. Dan blijft er dus veel kleding liggen. De kleding moet dus eigenlijk door mensen met meerdere maten te dragen zijn. Daarom zit er bijvoorbeeld elastiek in de broekband. Het is bij ons een vereiste dat medewerkers dagelijks schone kleding dragen. Die moet dan wél gewoon lekker zitten. Het is dus zaak dat er voldoende schone kleding in alle maten aanwezig is. En dat lukt prima.”

Opschalen tijdens piekdrukte

Aan het einde van de werkdag gaat gedragen kleding in de kar en de volgende ochtend trekt iedereen op de werkplek schone kleding aan. Lavans zorgt wekelijks voor schone kleding op alle locaties, waarbij de vuile kleding meteen wordt meegenomen. Het bedrijf uit Helmond is volgens Slats altijd bereid om mee te denken. “Zo werken er bij ons in de piekdrukte – november en december – veel meer mensen. Lavans schaalt dan mee op, rijdt graag een keer extra om te zorgen dat er overal voldoende schone bedrijfskleding ligt.”

HEMA Bakkerijen

De centrale bakkerij van HEMA staat in Almere. Daarnaast zijn er nog zes andere bakkerijlocaties: in Sneek, Zwolle, Doetinchem, Dordrecht, Helmond en nogmaals Almere. Vanuit elk van die vestigingen worden tussen de 40 en 100 winkels in de regio, op dagvers niveau, beleverd. “Vanwege corona laten we in principe geen externe partijen binnen, op een paar uitzonderingen na”, vertelt Slats. “Daar is Lavans er één van. Die brengt de schone kleding ingeseald binnen en signaleert ook wanneer de kleding op raakt of niet meer goed te reinigen is en dus aan vervanging toe is. Daar kunnen we op vertrouwen. Het feit dat we de samenwerking nu voor vijf jaar hebben verlengd zegt wat dat betreft genoeg.”

 

Dossiers
Lees ook
Maak ik de overstap van nacht naar dag?

Maak ik de overstap van nacht naar dag?

"Ik kan maar moeilijk aan goed personeel komen. Jongeren zijn niet zo snel enthousiast te krijgen voor ons vak. Ik weet dat er mogelijkheden zijn om nachtwerk te verminderen, maar wat komt daar allemaal bij kijken?"

Omzetontwikkeling bakkerswinkels tijdens coronacrisis

Omzetontwikkeling bakkerswinkels tijdens coronacrisis

Beko Advies zet met de Beko OmzetBarometer alle gegevens tijdens de coronacrisis op een rijtje. De omzet van bakkerijen die goed bereikbaar zijn groeide in deze periode, terwijl bakkerswinkels in de grote steden, toeristische centra en grote winkelcentra het moeilijk hebben.

Medewerkers in de frontlinie - Afstand houden van collega’s blijkt lastig

Medewerkers in de frontlinie - Afstand houden van collega’s blijkt lastig

Voor ondernemers waren de afgelopen maanden spannend. Welke impact zou de crisis hebben op hun bedrijf? Ook voor medewerkers waren het onzekere tijden. Is het veilig om te gaan werken, voldoen de hygiënemaatregelen en heb ik straks nog een baan? Vier medewerkers vertellen hoe zij de coronatijd ervaren.

Groot ambachtelijk broodbakker te Zutphen

Groot ambachtelijk broodbakker te Zutphen

Wat ga je doen?In deze functie voor de lange termijn werk je met een vast team aan 1 lijn, je wisselt handwerk af met machinaal. En bent met het gehele proces bezig...

Industriele bankerbakkers gezocht, zowel pt als ft, omgeving West Betuwe

Industriele bankerbakkers gezocht, zowel pt als ft, omgeving West Betuwe

Wat ga je doen?Vanwege de groei van ons bedrijf zijn we op zoek naar een parttime of fulltime industriele banketbakker. Als je parttime wilt werken, dan wordt je...

Allround ambachtelijk broodbakker te Rotterdam

Allround ambachtelijk broodbakker te Rotterdam

Wat ga je doen?In deze fulltime functie zullen de werkzaamheden bestaan uit allround productie binnen de bakkerij. Je zal je bezig houden met zowel groot als kleinbrood....