Lavans levert bedrijfskleding HEMA Bakkerijen

Hema Bakkerijen bedrijfskleding Lavans

Foto: HEMA

Sinds 2009 levert Lavans de bedrijfskleding voor HEMA Bakkerijen. Onlangs werd het contract voor de samenwerking tussen deze twee bedrijven voor vijf jaar verlengd. “Lavans is voor ons een hele prettige partner”, zegt Tim Slats, QA medewerker bij HEMA Bakkerijen.

Voedselveiligheid staat bij HEMA, net zoals bij Lavans, hoog in het vaandel. “En veiligheid voor onze medewerkers”, vult Slats aan. Binnen dat hele plaatje speelt de bedrijfskleding een belangrijke rol. Het bestaande kledingpakket – zo’n 5.500 polo’s en evenveel broeken – wordt volledig wit, waar de broeken in de bakkerij nu nog blauwwit geblokt zijn. “Wit straalt reinheid uit”, weet Slats. Lavans produceert de kleding in eigen beheer, in nauwe samenwerking met de klant. “Onze mensen zijn nadrukkelijk betrokken bij de kledingkeus”, benadrukt Slats.

Nieuwe bedrijfskleding

De nieuwe bedrijfskleding, die Lavans levert, kent daarnaast een dikkere kwaliteit en gaat daardoor langer mee. Dat past helemaal binnen de duurzaamheidsvisie die HEMA-breed geldt. De bedrijfskleding in de bakkerijen moet bovendien stevig zijn, en hittebestendig. Zakken worden uit veiligheidsoverwegingen beperkt tot een klein zakje aan de binnenkant. “Lavans voldoet aan alle normeringen die voor ons van belang zijn en verbetert zijn processen continu”, aldus Slats. Zo zorgen barcodes in de kleding ervoor dat die na het wassen altijd op dezelfde bakkerij terugkomt.

Flexibel

“De kleding is niet gepersonaliseerd”, verduidelijkt Slats. “Wij werken met een flinke flexibele schil van medewerkers. Daarvan is tijdens de coronaperiode veel minder gebruik gemaakt. Dan blijft er dus veel kleding liggen. De kleding moet dus eigenlijk door mensen met meerdere maten te dragen zijn. Daarom zit er bijvoorbeeld elastiek in de broekband. Het is bij ons een vereiste dat medewerkers dagelijks schone kleding dragen. Die moet dan wél gewoon lekker zitten. Het is dus zaak dat er voldoende schone kleding in alle maten aanwezig is. En dat lukt prima.”

Opschalen tijdens piekdrukte

Aan het einde van de werkdag gaat gedragen kleding in de kar en de volgende ochtend trekt iedereen op de werkplek schone kleding aan. Lavans zorgt wekelijks voor schone kleding op alle locaties, waarbij de vuile kleding meteen wordt meegenomen. Het bedrijf uit Helmond is volgens Slats altijd bereid om mee te denken. “Zo werken er bij ons in de piekdrukte – november en december – veel meer mensen. Lavans schaalt dan mee op, rijdt graag een keer extra om te zorgen dat er overal voldoende schone bedrijfskleding ligt.”

HEMA Bakkerijen

De centrale bakkerij van HEMA staat in Almere. Daarnaast zijn er nog zes andere bakkerijlocaties: in Sneek, Zwolle, Doetinchem, Dordrecht, Helmond en nogmaals Almere. Vanuit elk van die vestigingen worden tussen de 40 en 100 winkels in de regio, op dagvers niveau, beleverd. “Vanwege corona laten we in principe geen externe partijen binnen, op een paar uitzonderingen na”, vertelt Slats. “Daar is Lavans er één van. Die brengt de schone kleding ingeseald binnen en signaleert ook wanneer de kleding op raakt of niet meer goed te reinigen is en dus aan vervanging toe is. Daar kunnen we op vertrouwen. Het feit dat we de samenwerking nu voor vijf jaar hebben verlengd zegt wat dat betreft genoeg.”

 

Dossiers
Lees ook
'Klanten stoppen spontaan om speculaas te kopen'

'Klanten stoppen spontaan om speculaas te kopen'

Met de feestdagen voor de deur maken bakkerijen en patisserieën zich op voor drukke dagen. Met een lekker product en goede marketing kan de verkoop verdubbelen en lonkt er zelfs landelijke faam. Wij spraken een aantal prijswinnaars van bakkerswedstrijden over de sleutel van hun succes. Vandaag deel 3 met Henrik Wullems.

Banketbakkerij Oonk in Glanerbrug verbouwt winkel en lunchroom en opent open chocolaterie

Banketbakkerij Oonk in Glanerbrug verbouwt winkel en lunchroom en opent open chocolaterie

Marc en Remien Oonk van Banketbakkerij Oonk hebben hun winkel en lunchroom in Glanerbrug verbouwd. Het echtpaar heeft een open chocolaterie/ ijsmakerij aan het pand toegevoegd en in de winkel is zelfbediening ingevoerd. Sinds de heropening is de omzet met meer dan dertig procent gestegen.

Werkgevers- en werknemersorganisaties leggen resultaat cao-overleg voor aan achterban

Werkgevers- en werknemersorganisaties leggen resultaat cao-overleg voor aan achterban

In september hervatten de werkgevers- en werknemersorganisaties de gesprekken over een nieuwe cao voor het bakkersbedrijf. 17 november kwamen de partijen opnieuw samen. Het resultaat van dit overleg wordt voorgelegd aan de achterban.

Teamleider Bakkerij regio Twente

Teamleider Bakkerij regio Twente

Wat ga je doen?Als teamleider ben je verantwoordelijk voor het effectief inzetten van teamleden, zodat de werkzaamheden efficiënt, veilig en met het maximale...

Operator bakkerij omgeving Tiel

Operator bakkerij omgeving Tiel

Wat ga je doen?Als broodbakker ben je verantwoordelijk voor een goed verloop van de productie van het brood. Je werkt als ovenist, langmaker, deegdraaier en je bedient...

Operator bakkerij omgeving Almelo

Operator bakkerij omgeving Almelo

Wat ga je doen?Als operator ben je verantwoordelijk voor het juist afwegen van de grondstoffen, het bereiden van het deeg en het controleren van het bakproces van...