Larousse Patisserie and Baking

larousse patisserie and baking _cover

Larousse Patisserie and Baking is de complete gids van het gezaghebbende Franse kookmerk Larousse. Het omvat alle aspecten van het bakken: van eenvoudige, alledaagse taarten en desserts tot showstoppers voor speciale gelegenheden.

In het boek staan meer dan 200 recepten, van een snel te mixen yoghurtcake tot gezouten karameltaartjes en een spectaculaire millefeuille met gemengde bessen. Er zijn speciale hoofdstukken over bakken voor kinderen, met lichtere recepten en snelle koeken. Meer dan dertig uiterst gedetailleerde, stapsgewijze techniekonderdelen zorgen ervoor dat zowel beginners als meer ervaren bakkers van dit boek iets op kunnen steken.

Het boek bevat tot slot nog uitleg over het perfectioneren van verschillende soorten gebak, het omgaan met chocolade, koken van jam en nog veel meer. Alles geïllustreerd met duidelijke fotografie. Kortom, deze nieuwe uitgave van de kook- en bakexperts van Larousse biedt alles wat je moet weten over gebak, patisserie en bakken.

 

Dossiers
Lees ook
Sirha Europain zet de Franse bakkerij centraal

Sirha Europain zet de Franse bakkerij centraal

Van 22 tot 25 januari 2022 heet Europain professionals uit de bakkerijbranche weer welkom in Parijs om kennis te nemen van de nieuwste ontwikkelingen in de Franse bakkerij.

NBOV lobbyt vanwege hoge kosten bakker

NBOV lobbyt vanwege hoge kosten bakker

Veel bakkers hebben last van de stijgende kosten voor bijvoorbeeld energie en grondstoffen. Voor investeren is (bijna) geen ruimte meer. NBOV hoort van steeds meer bakkers dat ze zich zorgen maken en laat weten dat ze de lobby hebben geïntensiveerd.

Ireks introduceert Plusminus volkoren

Ireks introduceert Plusminus volkoren

Veel mensen beginnen het nieuwe jaar met goede voornemens. Grondstoffenproducent Ireks springt hier op in en introduceert Plusminus volkoren. Voor koolhydraat verlaagd speciaalbrood dat naar ‘gewoon’ lekker brood smaakt en perfect om het nieuwe jaar goed te beginnen.