Landwaart Culinair heeft geen geheimen

7 december 2017

Team Landwaart Culinair nam een stapel prijzen mee naar huis bij de BakkersVakWedstrijden in Drachten begin november. En dat terwijl ze pas sinds eind augustus brood en patisserie verkopen in de verswinkel in Maartensdijk. De hoeveelheid prijzen verraste het team, maar ze zijn er reuze blij mee.

 

Wim Landwaart, oprichter en eigenaar: ‘Het geheim is vakmensen, kennis en goede basisproducten. En eigenlijk is dit geen geheim. Ik ben heel open en laat alles zien als bakkers of groentehandelaren hier komen kijken hoe wij het doen. Ik wil anders zijn dan een ander. Zeker ten opzichte van de supermarkt wil ik me onderscheiden door alles vers te bereiden en te blijven ontwikkelen.’

 

De culinaire stap naar het ontwikkelen van brood en patisserie naast groenten en maaltijden werd snel gezet. ‘Ik vind dat je in ontwikkeling moet blijven. En er was vraag vanuit onze klanten. Na ons eerste appeltaartje als dessert bij een cateringopdracht, kwam de vraag of we die niet in kleiner formaat konden leveren. Als de consument op een gegeven moment vertrouwen krijgt in de dingen die je maakt, blijf je doorgroeien.’

 

‘Nieuwe inspiratie hebben we opgedaan in Parijs. Daar zie je inspirerende dingen en daar geven wij onze eigen draai aan. Ook het lezen van kookbladen, het volgen van eetgewoontes en de ontwikkelingen in de supermarkt bekijken werkt vernieuwend. Ik wil altijd vernieuwen, je mag nooit stil blijven staan. Dat verwacht de consument ook. Om onze klanten te blijven verrassen wil ik elke week iets nieuws in de winkel.’

 

Het volledige artikel is te lezen in de tiende editie van Bakkers in bedrijf en ligt 15-12-2017 bij alle abonnees op de mat.

Altijd op de hoogte blijven?