Lancering Hygiënespecial 2021 online magazine

hyg21 cover

De Hygiënespecial van 2021 is nu te lezen als online magazine. Het blad staat wederom vól met hygiënenieuws uit alle food branches, van vlees tot ijs, met zowel inzichten uit de wetenschap als aandacht voor diverse bedrijven.

De afgelopen weken ging de splinternieuwe special al mee met de foodbladen van Alea Publishers. Nu is de Hygiënespecial 2021 voor iedereen te lezen via deze link.

Een kleine greep uit de inhoud:

Hoe schoon is schoon? En wat is het gevaar van té schoon? Is dat nog wel gezond? Die vragen worden besproken in het openings-artikel. Na een pagina vol feiten & cijfers over hygiëne - of eigenlijk vooral viezigheid - is er uiteraard aandacht voor de coronacrisis. Want de toch al strenge hygiëne-eisen zijn nóg meer aangescherpt. Verderop in de special gaan we daar dieper op in bij de vleesbranche. Bladeren we verder, dan komen we terecht bij ICE Robotics, een bedrijf dat datagedreven schoonmaakmachines maakt. Diverse andere bedrijven passeren de revue. Bovendien is er speciale aandacht voor hygiëne bij bakkerijen en softijs-makers. En tot slot in deze opsomming, maar niet in de Hygiënespecial: hoofdredacteur Janet Kooren bespreekt een artikel dat werd gepubliceerd op thoracic.org,  waarin wordt gesteld dat schoonmaakwerkzaamheden mogelijk schadelijke effecten op de luchtwegen met zich mee kunnen brengen. 

Klik hier om naar het online magazine te gaan. 

Lees ook
Hygiëne: Bijhouden is het halve werk

Hygiëne: Bijhouden is het halve werk

Hoe lekker, mooi, lokaal, biologisch of gezond uw producten ook zijn, slechte hygiëne kan alsnog roet in het eten gooien. Door vuile handen of een kruisbesmetting voldoen uw producten mogelijk niet meer aan de eisen voor voedselveiligheid. Pak hygiëne daarom bij de basis aan.

Schone bakkerij vereist maatwerk

Schone bakkerij vereist maatwerk

Wageningen Food & Biobased Research (WFBR), onderdeel van Wageningen University en Research evalueerde de hygiënesituatie in een industriële bakkerij. Onderzoeker Hermien van Bokhorst-van de Veen vond enkele verbeterpunten. Betere samenwerking tussen producent, machinebouwer en schoonmaakbedrijf kan volgens haar de productverspilling als gevolg van...

Uitwerpselen en ongedierte bij tientallen bakkers, slagers en vishandels

Uitwerpselen en ongedierte bij tientallen bakkers, slagers en vishandels

De Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft op verzoek van RTL Nieuws inspectierapporten openbaar gemaakt van een kleine 100 voedingswinkels die onder toezicht stonden vanwege slechte hygiëne. Soms duurde het maanden voordat een vieze winkel gesloten werd.