Lancering Hygiënespecial 2021 online magazine

hyg21 cover

De Hygiënespecial van 2021 is nu te lezen als online magazine. Het blad staat wederom vól met hygiënenieuws uit alle food branches, van vlees tot ijs, met zowel inzichten uit de wetenschap als aandacht voor diverse bedrijven.

De afgelopen weken ging de splinternieuwe special al mee met de foodbladen van Alea Publishers. Nu is de Hygiënespecial 2021 voor iedereen te lezen via deze link.

Een kleine greep uit de inhoud:

Hoe schoon is schoon? En wat is het gevaar van té schoon? Is dat nog wel gezond? Die vragen worden besproken in het openings-artikel. Na een pagina vol feiten & cijfers over hygiëne - of eigenlijk vooral viezigheid - is er uiteraard aandacht voor de coronacrisis. Want de toch al strenge hygiëne-eisen zijn nóg meer aangescherpt. Verderop in de special gaan we daar dieper op in bij de vleesbranche. Bladeren we verder, dan komen we terecht bij ICE Robotics, een bedrijf dat datagedreven schoonmaakmachines maakt. Diverse andere bedrijven passeren de revue. Bovendien is er speciale aandacht voor hygiëne bij bakkerijen en softijs-makers. En tot slot in deze opsomming, maar niet in de Hygiënespecial: hoofdredacteur Janet Kooren bespreekt een artikel dat werd gepubliceerd op thoracic.org,  waarin wordt gesteld dat schoonmaakwerkzaamheden mogelijk schadelijke effecten op de luchtwegen met zich mee kunnen brengen. 

Klik hier om naar het online magazine te gaan. 

Lees ook
Essentiële stappen voor representatieve monstername

Essentiële stappen voor representatieve monstername

Voedingsmiddelenproducenten dragen een grote verantwoordelijkheid als het gaat om voedselveiligheid. Betrouwbare monstername is hierin essentieel en kan ongewenste gevolgen van besmet voedsel voorkomen. Maar hoe garandeer je een representatief monster?

Hygiënetips voor softijs

Hygiënetips voor softijs

“Het mooie weer staat voor de deur en dat betekent: ijsjes verkopen. En met de stijgende temperaturen, stijgt ook mijn omzet. Ik werk met een softijsmachine om een lekker luchtig ijsje te maken, maar hoe ga ik hier hygiënisch mee om?” We vragen tips aan Harry van Etten, inspecteur hygiëne bij FoodBase.

Nieuw magazine: Vakblad IJs digitaal

Nieuw magazine: Vakblad IJs digitaal

De ijsbranche zit in de lift. Zelfs in deze moeilijke tijden openen nieuwe ijssalons, zitten opleidingen vol en zetten mooie initiatieven zoals de Stichting Nederlandse IJsbereidingssector (NL IJs) door. De Vereniging Ambachtelijk IJscentrum timmert weer nadrukkelijker aan de weg en commerciële partners staan klaar om de branche verder te helpen....