De afgelopen en komende weken staan in het teken van de Skills Heroes. Mbo'ers gaan op hun vakgebied met elkaar de strijd aan om te bepalen wie de beste van Nederland is. Ook de jonge patissiers komen in actie. Op 28 en 29 januari vindt de kwalificatiewedstrijd voor de grote finale plaats bij het ROC Amsterdam.

Skills Heroes zijn vakwedstrijden voor mbo’ers. Studenten krijgen de kans om hun talenten te laten zien in verschillende vakrichtingen, zoals patissier is een van deze vakrichtingen. Eerst vinden de voorrondes op de eigen school plaats en daarna de kwalificatiewedstrijden. De winnaars van deze wedstrijden gaan met elkaar de strijd aan tijdens Skills The Finals. Deze vinden plaats van van 20 t/m 22 maart 2019 in de RAI in Amsterdam. Vorig jaar won Bas Klarenbeek, student van ROC Horizon College de patisserie wedstrijd van Skills The Finals en mocht zich Nederlands kampioen patissier noemen.

Skills The Finals

De mbo-ers die hun finale winnen mogen zich niet alleen Nederlands Kampioen noemen. Ze maken ook kans op een plaats in het Nederlandse Team voor World Skills, de wereldkampioenschappen voor beroepen. Zo'n 1200 jonge vakmensen nemen deel aan deze wedstrijd die om het jaar plaats vindt. De editie van 2019 vindt plaats in Kazan

Ongeveer 650 mbo-leerlingen en 350 vmbo-leerlingen uit heel Nederland gaan daar strijden voor de titel ‘beste Nederlandse jonge vakman, vakvrouw of vakteam 2018’.  Alle deelnemers voeren opdrachten uit in hun vakgebied en deze worden beoordeeld door experts uit het onderwijs en het bedrijfsleven. WorldSkills Netherlands ontwikkelde deze wedstrijdopdrachten.

Altijd op de hoogte blijven?