Kris Huijsman opent Bakkerij Huijsgemaakt

Bakkerij Huijsgemaakt_foto Persbericht

Foto: Bakkerij Huijsgemaakt

Kris Huijsman, bekend van het Nederlands BoulangerieTeam, opent samen met Zoë Haket op vrijdag 6 november een nieuwe bakkerij in ‘s-Gravenzande. Bij Bakkerij Huijsgemaakt vormen kwalitatief hoogwaardige grondstoffen, vakmanschap en tijd de basis voor alle producten die worden gemaakt met als specialiteit desembrood van een jarenlange oude huisgemaakte desem.

Bakkerij Huijsgemaakt heeft een open karakter. “Iedereen kan zien wat we aan het doen zijn, welke ingrediënten we gebruiken en het gesprek aangaan”, vertelt Kris. “Wij nemen de klanten mee naar de oorsprong van het bakkersvak: met een aantal basis ingrediënten maken wij iedere dag de mooiste en lekkerste ambachtelijke producten door er veel tijd en energie in te stoppen. En dat willen we dan ook graag aan iedereen laten zien.”

Ruim 10 jaar ervaring

Ondanks zijn jonge leeftijd, hij is 24 jaar oud, heeft Kris al ruim tien jaar ervaring in de bakkerijbranche waar hij verschillende functies vervulde. Daarnaast heeft hij als lid van het BoulangerieTeam aan diverse Internationale wedstrijden meegedaan en prijzen gewonnen. Zo won hij met het team een bronzen medaille tijdens het EK Boulangerie in 2017.

Kris: “Het is mooi dat ik die ervaring nu kan toepassen in mijn eigen bedrijf. Zoë en ik liepen al een tijd met het idee rond om een eigen bakkerij te starten. Toen we dit pand zagen, wisten we dat dit onze kans was.” “En die hebben we met beide handen aangepakt”, aldus de 27-jarige Zoë. “We kunnen niet wachten om de deuren open te gooien en onze klanten te laten ervaren hoe een echt goed brood smaakt. We kijken er echt naar uit!”

 

Dossiers
Lees ook
Bas Gommans gaat voor de titel Meester Boulanger

Bas Gommans gaat voor de titel Meester Boulanger

Bas Gommans gaat in mei 2022 examen doen voor de titel Meester Boulanger. Hij traint momenteel hard voor dit examen. Zijn reis naar de meestertitel legt hij online vast op de website www.oprijsmetbakkerbas.nl.

Investeren in de toekomst

Investeren in de toekomst

Met de start van het nieuwe schooljaar beginnen ook weer de stages. Meestal zijn deze al voor de zomer geregeld, maar er zijn altijd een paar leerlingen die geen stageplek hebben weten te vinden. Op zich is dat bijzonder, in een tijd waarin het personeel niet voor het oprapen ligt en we nieuwe aanwas hard nodig hebben.

Patisserie van de bakker

Patisserie van de bakker

Afgelopen zomer in Frankrijk zag ik het overal: patisserie van de bakker. Niet de haute couture-taartjes die je in Parijs en andere grote steden veel ziet, maar de koeken, cakejes en tartelettes in elk dorp bij de bakker op de hoek, waar je je dagelijkse (stok)brood haalt. Het woord patisserie doet in dit verband misschien wat vreemd aan. Ik zie daarbij...