Kredietunie organiseert informatiebijeenkomst

25 oktober 2016

KAMERIK - Voor (oud-)ondernemers die het interessant vinden om een deel van hun vermogen tegen een redelijke vergoeding ten goede te laten komen aan de branche, voor ondernemers die in de toekomst denken een krediet nodig te hebben en alle andere geïnteresseerden organiseert de Kredietunie Bakkerij Ondernemers (KBO) op 17 november een informatiebijeenkomst in Kamerik.

Toelichting mogelijkheden

Sinds dit voorjaar mag de KBO haar bancaire functie uitoefenen. Dat biedt perspectief voor de toekomst, waar een steeds grotere rol is weggelegd voor alternatieve financiers. Wat de mogelijkheden voor kredietverstrekkers en -aanvragers zijn, wordt uitgebreid toegelicht tijdens de bijeenkomst.

Kansen alternatieve financiering

Tijdens deze middag vertelt Hans Biesheuvel over de toenemende kansen en mogelijkheden op het gebied van alternatieve financiering. Biesheuvel, oud-voorzitter van MKB-Nederland en oprichter van Ondernemend Nederland (ONL), is tevens coach voor deelnemers van Qredits, een verstrekker van micro-kredieten. Hij weet als geen ander hoe belangrijk diversiteit in financieringsmiddelen op dit moment is.

Uitleg procedures

KBO-coördinator Johan Weggeman blikt tijdens de bijeenkomst in zijn presentatie kort terug op de afgelopen jaren en kijkt naar wat de KBO inmiddels heeft bereikt. Tevens geeft hij uitleg over de procedures voor kredietaanvragen en –verstrekkingen.

Eerste kredietontvangers

Tot slot wordt Angela de Jong van De Jong, Echte Bakker in Budel, geïnterviewd door Robert van de Leur over wat zij hebben bereikt dankzij de KBO. William en Angela waren de eerste ondernemers in Nederland die een krediet van een kredietunie (de KBO in dit geval) hebben gekregen. Zij gebruikten het geld dat zij eind 2013 in ontvangst namen voor de aanschaf van een nieuwe oven en rijskast.

Altijd op de hoogte blijven?