Kredietunie Bakkerij Ondernemers start bancaire functie

5 juli 2016

DELFT - De afgelopen maanden is er achter de schermen hard gewerkt om de Kredietunie Bakkerij Ondernemers (KBO) operationeel te krijgen. Na de zomer gaat de Kredietunie van start met het uitvoeren van haar bancaire functie.

Kredietbemiddeling

Tot op heden mocht de Kredietunie alleen kredietbemiddeling toepassen, toch zijn er al zes kredieten verstrekt waarbij de Kredietunie heeft opgetreden als bemiddelaar tussen investeerder en bedrijf. Door wetgeving en toestemming vanuit Europa is het sinds kort ook toegestaan om als leden van een coöperatieve vereniging samen geld in te leggen (sparen) en datzelfde geld vanuit de gemeenschappelijk pot weer uit te lenen.

Investeerders gezocht

Hiervoor is de Kredietunie op zoek naar bakkerondernemers die willen investeren in nieuwe initiatieven. Ondernemers die deelnemen, worden lid van de Kredietunie. Alle leden zijn gezamenlijk eigenaar, bepalen het beleid en kunnen altijd meebeslissen. Leden van de Kredietunie ontvangen een redelijk rendement op lange termijn en kijken niet alleen naar het korte termijnresultaat. Dit najaar volgt er een bijeenkomst met toonaangevende sprekers waarbij meer bekend wordt gemaakt over deze nieuwe financieringswijze.

Bron: NBOV

Altijd op de hoogte blijven?