Kredietunie Bakkerij Ondernemers kan deelnemen aan BMKB

27 november 2019

 

Kredietunie Bakkerij Ondernemers (KBO) kan als alternatieve financieringsvorm deelnemen aan het Borgstellingskrediet Midden- en Kleinbedrijf (BMKB). Hier ging een strenge toetsing van de overheid aan vooraf. Deze toetsing overtuigde de overheid dat de KBO een serieuze kredietverstrekker is, waar de procedures goed in elkaar zitten en geborgd zijn en waar dus niet zomaar aan iedereen een krediet verstrekt wordt. 

Dit betekent dat de Kredietunie Bakkerij Ondernemers een beroep op deze regeling kan doen als zij geen financiering kan verstrekken als gevolg van een gebrek aan zekerheden. Dan staat de overheid garant voor een deel van de lening. De aanvrager moet wel rekening houden met een eenmalige afsluitprovisie die door de overheid in rekening wordt gebracht. Het bestuur van de KBO is blij met deze erkenning van het Ministerie van Economische Zaken. Alle energie die is gestopt in het bouwen van een degelijke backoffice betaalt zich hiermee terug.

Binnen het bestuur hebben een aantal wijzigingen plaatsgevonden. Op de Algemene Ledenvergadering van 7 oktober 2019 namen Theo Sturkenboom en Cor Havermans beiden afscheid van het bestuur. Voorzitter Theo Sturkenboom legde zijn functie neer omdat hij is gevraagd om sectorcoördinator voor de PUM te worden en zich helemaal op zijn nieuwe functie wil richten. Bestuurslid Robert van de Leur is benoemd tot de nieuwe voorzitter. Ook Cor Havermans stelde zijn functie beschikbaar, Hein Beerse (bakkerondernemer uit Alkmaar) neemt zijn plaats in het bestuur in. 

Altijd op de hoogte blijven?