Krachtenbundeling brengt culinaire vakschool

27 november 2015

AMSTERDAM - In Amsterdam is De Culinaire Vakschool Hubertus & Berkhoff officieel geopend. In het nieuwe schoolgebouw hebben de voormalige horecascholen De Berkhoff en Hubertus Vakschool gezamenlijk de krachten gebundeld. De opening werd gevierd met alle betrokkenen bij de bouw van de nieuwe school, die samen een onderwijsgebouw realiseerden voor de horecavakschool van Amsterdam. De nieuwe school is de nieuwste vmbo-school (basis- en kaderberoepsgericht en TTO) op de Zuidas in Amsterdam.

Nieuwe naam

De voormalige scholen De Berkhoff en de Hubertus Vakschool hebben hun krachten gebundeld in een nieuw schoolgebouw. Hier kunnen de leerlingen aan de slag met Horeca, Toerisme, Brood & Banket. “De samenvoeging bracht tevens een nieuwe naam met zich mee”, vertellen de ondernemers. De scholen hebben ervoor gekozen de eigen namen terug te laten komen, zodat de binding met de rijke horeca- en bakkerijgeschiedenis en herkenning van beide scholen in Amsterdam en omstreken blijft behouden.

Vakmanschap

De school beschikt over bakkerijen, keukens, lesrestaurants en een Grand Café waar de leerlingen kunnen oefenen in de praktijk. “Vakmanschap staat hoog in het vaandel”, vertellen de ondernemers.

Altijd op de hoogte blijven?