Koppert Cress lanceert Nederlandse vanille

vanille-pixabay

Koppert Cress lanceert begin dit jaar Planifolia-vanille, geteeld in Nederlandse kassen. Het assortiment bestaat uit drie soorten vanille: Planifolia Green, Black en Red Vanille. Planifolia-vanille komt van een orchideeënsoort die pas na drie jaar peulen geeft.

Het telen van vanille is niet makkelijk, omdat vanilleteelten buiten grotere kans hebben beschadigd te raken door slechte weersomstandigheden. Ook worden peulen regelmatig gestolen vanwege de hoge waarde. Rob Baan van Koppert Cress zegt hierover: "De peulen worden om deze redenen onrijp geplukt wat resulteert in de dunne ingedroogde stokjes die je in de supermarkt koopt. Dat wilden we beter doen, dus zijn we gestart met de productie van vanille in Nederlandse kassen.”

Op deze manier bootst Koppert Cress het ideale groeiklimaat voor vanille na op eigen bodem, zonder risicovolle natuuromstandigheden, pesticiden of andere chemische middelen. Rob Baan: “Het resultaat? Vier tot vijfduizend vierkante meter aan prachtige, rijke en vette vanillepeulen van de hoogste kwaliteit.”

Planifolia Red en Planifolia Black Vanille worden eenmalig per jaar geoogst en zijn door de bewaartermijn het hele jaar beschikbaar. Planifolia Green Vanille is een seizoensproduct dat 3 á 4 maanden beschikbaar zal zijn. Meer informatie is te vinden op de website van Koppert Cress.  

Dossiers
Lees ook

Carl Siegert viert 125 jaar met Broodspektakel

HARMELEN – Bakkerij Carl Siegert in Harmelen bestaat 125 jaar. De biologische bakkerij viert dat op maandag 26 september met het Broodspektakel in het eigen bedrijf. Dat is een evenement vol live demonstraties, proeverijen en workshops. Onder andere SVH Meesterkok Robert Kraneborg geeft acte de presente; als jurylid van de strijd om het Lekkerste Broodje van Nederland. Mijlpaal Carl Siegert, de huidige eigenaar van de gelijknamige bakkerij, is de vierde generatie van het familiebedrijf. Hij noemt het jubileum ‘een mijlpaal’. “We delen onze kennis en ervaring graag. Het Broodspektakel wordt dan...

Ultieme koffiekoekje grote uitdaging

ROTTERDAM - Stefan van Daalen heeft het lekkerste cappuccinokoekje ontworpen. Cees Bakker en Corinne de Ruyter hebben het beste koekje bij de espresso bedacht. De winnaars van de koekwedstrijd werden verkozen tijdens het Social Event van Bakery Nexus, die in het teken stond van Koffie & Koek. Lekkerste cappuccino-koekje Van Daalen vindt dat bij elke koffie een 'echt lekker koekje' hoort, die ook op zichzelf te eten is. “De espresso-smaken die bij een cappuccino door de verwarmde melk worden versoepeld, hebben geen heftige smaak nodig bij het koekje. Daarom heb ik gekozen voor een zoete koek...