Koppert Cress lanceert Nederlandse vanille

vanille-pixabay

Koppert Cress lanceert begin dit jaar Planifolia-vanille, geteeld in Nederlandse kassen. Het assortiment bestaat uit drie soorten vanille: Planifolia Green, Black en Red Vanille. Planifolia-vanille komt van een orchideeënsoort die pas na drie jaar peulen geeft.

Het telen van vanille is niet makkelijk, omdat vanilleteelten buiten grotere kans hebben beschadigd te raken door slechte weersomstandigheden. Ook worden peulen regelmatig gestolen vanwege de hoge waarde. Rob Baan van Koppert Cress zegt hierover: "De peulen worden om deze redenen onrijp geplukt wat resulteert in de dunne ingedroogde stokjes die je in de supermarkt koopt. Dat wilden we beter doen, dus zijn we gestart met de productie van vanille in Nederlandse kassen.”

Op deze manier bootst Koppert Cress het ideale groeiklimaat voor vanille na op eigen bodem, zonder risicovolle natuuromstandigheden, pesticiden of andere chemische middelen. Rob Baan: “Het resultaat? Vier tot vijfduizend vierkante meter aan prachtige, rijke en vette vanillepeulen van de hoogste kwaliteit.”

Planifolia Red en Planifolia Black Vanille worden eenmalig per jaar geoogst en zijn door de bewaartermijn het hele jaar beschikbaar. Planifolia Green Vanille is een seizoensproduct dat 3 á 4 maanden beschikbaar zal zijn. Meer informatie is te vinden op de website van Koppert Cress.  

Dossiers
Lees ook
Nederlandse vanillespecialist gaat samenwerking aan met Vipam

Nederlandse vanillespecialist gaat samenwerking aan met Vipam

De Nederlandse vanillespecialist Vanille BV ziet volop groeikansen in de bakkersbranche en wil deze markt samen met grondstoffenleverancier Vipam bedienen. Banketbakkers, chocolatiers, en ijsmakers zoeken steeds meer naar een eerlijk verhaal achter hun grondstoffen. En dat heeft het familiebedrijf te bieden.

Vipam distributeur Vanille B.V. voor Nederland

Vipam distributeur Vanille B.V. voor Nederland

Vipam en Vanille B.V. gaan samenwerken. Onder de merknaam Royal Vanilla verzorgt Vipam de verkoop en distributie van vanille en extracten in het segment bakkerij-ingrediënten.

IJs met cressen en eetbare bloemen - Testdag Koppert Cress bij IJscentrum

IJs met cressen en eetbare bloemen - Testdag Koppert Cress bij IJscentrum

Onlangs was een delegatie van kweker Koppert Cress een dag te gast in het IJscentrum. Samen met vakdocent Hidde de Brabander gingen de experts in het kweken van kleine, smakelijke plantjes aan de slag met de combinatie cressen in ambachtelijk ijs. De uitkomsten worden verwerkt in diverse cursussen van het IJscentrum.