Koopmans introduceert Natuurkracht

bib-koopmans-natuurkracht

LEEUWARDEN - Bewust omgaan met mens, milieu en natuur: dáár gelooft Koopmans Meel in. Daarom introduceert Koopmans Meel Natuurkracht. Met als basis duurzame grondstoffen en een duurzame keten. Het complete assortiment van de meelleverancier beschikt daarom vanaf nu over duurzame classificaties.

Classificaties

Natuurkracht staat voor vijf classificaties: Non-GMO, 100% Natuurlijk, Transparante keten, Van dichtbij en Biologisch. Alle producten van Koopmans beschikken nu over één of meer van deze classificaties. Voor de bakker is per product inzichtelijk welke classificaties van toepassing zijn. Een bakker kiest dus zelf hoeveel ‘Natuurkracht’ hij wil. Koopmans Meel werkt continu aan verdere verduurzaming van het assortiment, stelt de firma.

Passend antwoord

Steeds meer mensen kiezen bewust en willen weten waar hun voedsel vandaan komt. De behoefte aan lokale, gezonde en verantwoorde producten neemt toe. Natuurlijk in combinatie met smaak en kwaliteit. Natuurkracht biedt een passend antwoord op deze foodtrends. Koopmans Meel ondersteunt bakkers om het verhaal van Natuurkracht en de classificaties te vertalen naar hun consumenten. Via www.koopmansmeel.nl/natuurkracht is online content beschikbaar, zoals teksten, foto’s en filmpjes. Ook zijn er promotiematerialen voor de winkels verkrijgbaar, waaronder posters, roll up banners en beachflags.

KIEM

Tijdens speciale KIEM-sessies van Meester Boulanger Wietse Schiere - speciale workshops en trainingen over Koopmans Innovaties en Molenaarschap - krijgen bakkers baktechnische ondersteuning én toelichting op de classificaties. De KIEM-sessies vinden het hele jaar door plaats en hebben verschillende thema’s, zoals koek, oliebollen, feestbrood en het volledige broodassortiment.

Primeur

Bakkerij Hoekstra uit Bedum is de eerste bakker die lokale bloem in bulk krijgt aangeleverd van Koopmans Meel. Deze lokale bloem heeft onder meer de classificatie Van dichtbij; het graan is afkomstig van Nederlandse akkers. Eigenaar Wouter Jacobs en Koopmans Meel werken nauw samen om deze classificatie te visualiseren voor de klanten. Op maat gemaakte communicatieondersteuning is dus ook mogelijk. Meer informatie: www.koopmansmeel.nl/natuurkracht.

Lees ook
Bakkerspanel: Omzet Nederlandse bakkers daalt met 16 procent

Bakkerspanel: Omzet Nederlandse bakkers daalt met 16 procent

Veel bedrijven hebben het moeilijk vanwege de coronacrisis. Dat geldt ook voor de Nederlandse bakkers. 16 procent ziet de omzet dalen vanaf het moment dat de coronamaatregelen van kracht zijn. Dat blijkt uit het meest onderzoek van Het Bakkerspanel.

NBOV: Bakkers voelen effecten coronamaatregelen

NBOV: Bakkers voelen effecten coronamaatregelen

Bakkers beginnen de effecten van de coronamaatregelen te voelen. Dat blijkt uit onderzoek van branchevereniging NBOV. Bijna 80 procent van de bakkers lopen omzet uit het derde kanaal, de afzet aan horeca en catering. Ook zien bakkers (41 procent) minder klanten in de winkel en bijna 62 procent geeft aan dit voorjaar 32 procent omzet mis te lopen.

Arjan van der Eijk investeerde in uitbreiding van zijn bakkerij

Arjan van der Eijk investeerde in uitbreiding van zijn bakkerij

Echte Bakker Arjan van der Eijk is blij met de uitbreiding van zijn bakkerij in Haastrecht. Door een glazen wand zien klanten nu hoe de banketbakkers appeltaarten bakken. Maar de verbouwing ging niet zonder slag of stoot. “Toen de eerste paal de grond in ging, stuitten we na anderhalve meter al op water.”

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Wat ga je doen?Voor een bakkerij in de omgeving van Zoetermeer zijn wij op zoek naar deegmakers in de productie. Werkzaamheden: > Afwegen, mengen en kneden van de(hulp)grondstoffen...

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Wat ga je doen?In deze functie voor de lange termijn ga je als zelfstandig werkend broodbakker ga jij samen met je collega's het perfecte brood maken. Dit doe je...

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Apeldoorn

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Apeldoorn

Wat ga je doen?Voor een bakkerij in de omgeving van Apeldoorn zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker voor de nachtploeg. In deze functie...