Koopmans introduceert Natuurkracht

bib-koopmans-natuurkracht

LEEUWARDEN - Bewust omgaan met mens, milieu en natuur: dáár gelooft Koopmans Meel in. Daarom introduceert Koopmans Meel Natuurkracht. Met als basis duurzame grondstoffen en een duurzame keten. Het complete assortiment van de meelleverancier beschikt daarom vanaf nu over duurzame classificaties.

Classificaties

Natuurkracht staat voor vijf classificaties: Non-GMO, 100% Natuurlijk, Transparante keten, Van dichtbij en Biologisch. Alle producten van Koopmans beschikken nu over één of meer van deze classificaties. Voor de bakker is per product inzichtelijk welke classificaties van toepassing zijn. Een bakker kiest dus zelf hoeveel ‘Natuurkracht’ hij wil. Koopmans Meel werkt continu aan verdere verduurzaming van het assortiment, stelt de firma.

Passend antwoord

Steeds meer mensen kiezen bewust en willen weten waar hun voedsel vandaan komt. De behoefte aan lokale, gezonde en verantwoorde producten neemt toe. Natuurlijk in combinatie met smaak en kwaliteit. Natuurkracht biedt een passend antwoord op deze foodtrends. Koopmans Meel ondersteunt bakkers om het verhaal van Natuurkracht en de classificaties te vertalen naar hun consumenten. Via www.koopmansmeel.nl/natuurkracht is online content beschikbaar, zoals teksten, foto’s en filmpjes. Ook zijn er promotiematerialen voor de winkels verkrijgbaar, waaronder posters, roll up banners en beachflags.

KIEM

Tijdens speciale KIEM-sessies van Meester Boulanger Wietse Schiere - speciale workshops en trainingen over Koopmans Innovaties en Molenaarschap - krijgen bakkers baktechnische ondersteuning én toelichting op de classificaties. De KIEM-sessies vinden het hele jaar door plaats en hebben verschillende thema’s, zoals koek, oliebollen, feestbrood en het volledige broodassortiment.

Primeur

Bakkerij Hoekstra uit Bedum is de eerste bakker die lokale bloem in bulk krijgt aangeleverd van Koopmans Meel. Deze lokale bloem heeft onder meer de classificatie Van dichtbij; het graan is afkomstig van Nederlandse akkers. Eigenaar Wouter Jacobs en Koopmans Meel werken nauw samen om deze classificatie te visualiseren voor de klanten. Op maat gemaakte communicatieondersteuning is dus ook mogelijk. Meer informatie: www.koopmansmeel.nl/natuurkracht.

Lees ook
De kracht van beeld - ‘Gebruik geen tl-licht’

De kracht van beeld - ‘Gebruik geen tl-licht’

Door de populariteit van sociale media is iedere ondernemer één klik verwijderd van zijn doelgroep. Drie versondernemers, een foodblogger en een culinair fotograaf vertellen hoe je met de juiste beelden de aandacht grijpt van de vluchtige consument.

De tijd verstrijken voor een goede staaf

De tijd verstrijken voor een goede staaf

Met de feestdagen voor de deur stijgt de vraag naar banket- en amandelstaven. Ik zou aan een keurmeester willen vragen wat maakt een goede banketstaaf en wat ziet hij niet altijd goed gaan?

Morssink de bakker gaat nieuwe winkel openen

Morssink de bakker gaat nieuwe winkel openen

Richard en Henriëtte Morssink van de gelijknamige bakkerij in Helmond gaan op korte termijn een nieuwe winkel openen. De exacte locatie houden de Helmondse ondernemers nog even geheim, maar het wordt een centrale locatie waar heel Helmond van kan meegenieten.

Brood bakker Ambachtelijk met een vleugje banket omgeving Lelystad

Brood bakker Ambachtelijk met een vleugje banket omgeving Lelystad

Wat ga je doen?Doordat ze werken met een klein team in de bakkerij zijn ze op zoek naar iemand die zowel uit de voeten kan in de broodbakkerij als in de banketbakkerij....

Broodbakker / productiemedewerker omgeving Utrecht

Broodbakker / productiemedewerker omgeving Utrecht

In deze fulltime functie (38 werkuren) zal je werken in wisselende diensten. De werktijden zijn overdag van 10:00 – 18:00 uur en in de nachtdienst start je...

Meewerkend voorman inpak 2 ploegen te Nijverdal

Meewerkend voorman inpak 2 ploegen te Nijverdal

In deze fulltime aansturende functie zal je zorg dragen voor het inpakproces binnen de bakkerij. Samen met de dagelijkse leiding zorg je voor het juist instrueren...