Koopmans introduceert Natuurkracht

LEEUWARDEN - Bewust omgaan met mens, milieu en natuur: dáár gelooft Koopmans Meel in. Daarom introduceert Koopmans Meel Natuurkracht. Met als basis duurzame grondstoffen en een duurzame keten. Het complete assortiment van de meelleverancier beschikt daarom vanaf nu over duurzame classificaties.

Classificaties

Natuurkracht staat voor vijf classificaties: Non-GMO, 100% Natuurlijk, Transparante keten, Van dichtbij en Biologisch. Alle producten van Koopmans beschikken nu over één of meer van deze classificaties. Voor de bakker is per product inzichtelijk welke classificaties van toepassing zijn. Een bakker kiest dus zelf hoeveel ‘Natuurkracht’ hij wil. Koopmans Meel werkt continu aan verdere verduurzaming van het assortiment, stelt de firma.

Passend antwoord

Steeds meer mensen kiezen bewust en willen weten waar hun voedsel vandaan komt. De behoefte aan lokale, gezonde en verantwoorde producten neemt toe. Natuurlijk in combinatie met smaak en kwaliteit. Natuurkracht biedt een passend antwoord op deze foodtrends. Koopmans Meel ondersteunt bakkers om het verhaal van Natuurkracht en de classificaties te vertalen naar hun consumenten. Via www.koopmansmeel.nl/natuurkracht is online content beschikbaar, zoals teksten, foto’s en filmpjes. Ook zijn er promotiematerialen voor de winkels verkrijgbaar, waaronder posters, roll up banners en beachflags.

KIEM

Tijdens speciale KIEM-sessies van Meester Boulanger Wietse Schiere - speciale workshops en trainingen over Koopmans Innovaties en Molenaarschap - krijgen bakkers baktechnische ondersteuning én toelichting op de classificaties. De KIEM-sessies vinden het hele jaar door plaats en hebben verschillende thema’s, zoals koek, oliebollen, feestbrood en het volledige broodassortiment.

Primeur

Bakkerij Hoekstra uit Bedum is de eerste bakker die lokale bloem in bulk krijgt aangeleverd van Koopmans Meel. Deze lokale bloem heeft onder meer de classificatie Van dichtbij; het graan is afkomstig van Nederlandse akkers. Eigenaar Wouter Jacobs en Koopmans Meel werken nauw samen om deze classificatie te visualiseren voor de klanten. Op maat gemaakte communicatieondersteuning is dus ook mogelijk. Meer informatie: www.koopmansmeel.nl/natuurkracht.

Lees ook
Bakkerij Franssen in Epen krijgt predicaat Hofleverancier

Bakkerij Franssen in Epen krijgt predicaat Hofleverancier

Ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van het bedrijf ontving Bakkerij Franssen in Epen zondag 15 mei het predicaat ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’. Gouverneur Roemer overhandigde de oorkonde aan eigenaars Jos en Miranda en hun dochter Tamara Hoogervorst.

Bakkers in de media - week 19

Bakkers in de media - week 19

Zorgen om graan, de liefde voor het bakkersvak en paniek over lokale lekkernij het appelsleetje. Wat verscheen er afgelopen week in de media over bakkersbranche?

Subsidie voor advies bij verduurzaming mkb-ondernemers

Subsidie voor advies bij verduurzaming mkb-ondernemers

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) komt met de Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM) voor mkb-ondernemers die geen wettelijke plicht hebben tot energiebesparing maar er wel mee aan de slag willen. Met deze subsidie kunnen ze een adviseur in huren voor advies en ondersteuning bij de uitvoering van maatregelen.