Koopmans biedt Natuurkracht

bib-koopmans-natuurkracht

ROSMALEN - Koopmans heeft classificaties aangebracht in het assortiment: Niet-GMO, 100 procent natuurlijk, transparante keten, van dichtbij en biologisch. Dit onder de noemer Natuurkracht.

"Hiermee helpen we de bakker om de informatie aan zijn klanten te vertellen", aldus business unit manager Jan Ienco Froentjes. "Het gaat dan om het maken van de vertaalslag dat zijn producten geen toevoegingen bevatten en lokaal en biologisch zijn."

Puur vanuit de oorsprong

Bij project Puur vanuit de oorsprong wordt met collecteurs gekeken naar akkerbouwers die kunnen zorgen voor bakwaardige tarwe van stabiele kwaliteit, legt sourcing manager Bauke Wierda uit.

"Nu, in de opstartfase, is het areaal en het aantal tonnen nog beperkt, maar er wordt vast voorgesorteerd op opschaling. Lokaal is nu dan ook: uit Nederland."

Keten zichtbaar maken

“De ketenbenadering hadden wij al, in die zin dat we transparant laten zien wat we doen", aldus Froentjes. "Nu helpen we de bakker dit zichtbaar te maken, onder meer via een communicatiepakket, waarin we uitleggen hoe de stappen in de keten in elkaar zitten.”

KIEM-centrum in april

Het KIEM-centrum (Koopmans Innovatie en Molenaarschap) in Leeuwarden is in april klaar. Dan staat alle apparatuur erin en kunnen bakkers inspiratie en technologische kennis opdoen door deel te nemen aan sessies. Het bedrijf biedt verder op de website bij Natuurkracht ook informatie voor de consument.

Lees ook
Van der Pol steunt het Rode Kruis

Van der Pol steunt het Rode Kruis

De wereld is in de ban van het coronavirus. De maatregelen die worden genomen tegen de verspreiding van het virus hebben een grote medische en sociale impact. Als familiebedrijf in de foodsector wil Van der Pol graag iets doen om te helpen en steunt het Rode Kruis.

Inkoopvereniging CIVOBA helpt leden met overtollige voorraden

Inkoopvereniging CIVOBA helpt leden met overtollige voorraden

Door annuleringen van orders en teruglopende omzet vanwege het coronavirus kunnen bakkers met overtollige voorraden blijven zitten. Inkoopvereniging CIVOBA helpt haar leden hierbij.

Hefe van Haag houdt succesvolle dertigste Rhein-Back Schau

Hefe van Haag houdt succesvolle dertigste Rhein-Back Schau

Naast productinnovaties en trends in de brood- en banketbakkerij, stonden er tijdens de dertigste Rhein-Back Schau toekomstige productie- en verkoopconcepten centraal. Hierbij zijn volgens organisator Hefe van Haag vooral hygiëne, koffieconcepten en filiaalvorming belangrijk, evenals CO₂-neutrale verpakkingen en online verkoop.

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Arnhem gezocht

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Arnhem gezocht

Wat ga je doen?Voor een ambachtelijke bakkerij in de omgeving van Arnhem zijn op korte termijn op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. De werkzaamheden...

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Wat ga je doen?Voor een bakkerij in de omgeving van Zoetermeer zijn wij op zoek naar deegmakers in de productie. Werkzaamheden: > Afwegen, mengen en kneden van de(hulp)grondstoffen...

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Wat ga je doen?In deze functie voor de lange termijn ga je als zelfstandig werkend broodbakker ga jij samen met je collega's het perfecte brood maken. Dit doe je...