Koopmans Meel haalt hogere winst

25 april 2016

LEEUWARDEN - Koopmans Koninklijke Meelfabrieken heeft in 2015 een netto winst behaald van € 1,7 miljoen. Dat is € 0,4 miljoen hoger dan in 2014.

Weerbarstig

Het jaar kende een weerbarstig verloop. Koopmans Meel had een moeilijke start door margedruk en een wisselende kwaliteit van de oogst in 2014. Met stabilisatie in het tweede en derde kwartaal en herstel door een goed vierde kwartaal is Koopmans Meel in de buurt van vorig jaar geëindigd.

Goede spreiding

Dochterbedrijf LaCo Crumbs heeft over het gehele jaar een duidelijke groei van haar volume en toegevoegde waarde laten zien, stelt Koopmans. “Met een goede spreiding in zowel product- als klantportfolio is met succes ingespeeld op verruimende marktomstandigheden”, schrijft de firma.

Kostenbeheersing

“Bovenstaande ontwikkelingen bij beide business units, samen met een goede kostenbeheersing, hebben geleid tot een aanzienlijke verbetering van de onderliggende winst en bevestigt de ingezette koers van stabiele resultaatontwikkeling bij Koopmans Meel en verdere kwalitatieve groei bij LaCo Crumbs”, laat Koopmans weten.

KIEM

De positieve resultaten vormen de basis voor huidige en toekomstige investeringen. Het innovatiecentrum KIEM is gereed en zal een belangrijke bijdrage gaan leveren aan productontwikkeling en toegevoegde waarde ontwikkeling samen met klanten, is de verwachting van de meelfabriek.

Altijd op de hoogte blijven?