Koninklijke Zeelandia Groep neemt bakkerijactiviteiten Wouters NV over

6 mei 2021 Redactie Bakkers in bedrijf

Koninklijke Zeelandia Groep neemt de bakkerijactiviteiten van het Belgische Wouters NV over. Het bedrijf maakt sinds 1 mei deel uit van Zeelandia. Wouters is bijna 100 jaar actief in bakkerijgrondstoffen, oliën en frituurvetten. Het bedrijf is gevestigd in het Belgische Lokeren.

Het betreft een strategische overname. Wouters heeft volgens Zeelandia een sterk kwaliteitsimago op de Belgische markt als fabrikant van pasteuze broodverbetermiddelen voor de ambachtelijke bakkerijen. Een andere reden is het groeipotentieel voor de rest van Europa. 

Tegelijkertijd met de overname door Zeelandia werd de olie & vetten-activiteit van Wouters – dat zich vooral op de foodservice en de voedingsindustrie richtte – verkocht aan het Nederlandse Remia.

Met de overname van Wouters versterkt Zeelandia zich met meerdere complementaire procestechnologieën die de bestaande competenties van Zeelandia zeer goed aanvullen. Hiermee zal Zeelandia verder kunnen inspelen op de groeiende vraag naar innovatie vanuit zowel de kleine en middelgrote bakkerijen als ook de industriële bakkerijen.

 

Altijd op de hoogte blijven?