Van 16 tot en met 20 mei 2019 neemt het BoulangerieTeam deel aan de Europese selectieronde voor het WK Boulangerie. Mark Plaating, Gerard Vreugdenhil en Roel Tegels vertegenwoordigen Nederland. De voorronde vindt plaats op het plein van de Notre Dame in het centrum van Parijs.

Op zaterdag 18 mei is Nederland aan de beurt. Meester Boulanger Mark Plaating neemt het onderdeel brood voor zijn rekening en maakt een assortiment aan stokbroden, desembroden, gezondheidsbroden en broden uit eigen land. Gerard Vreugdenhil is verantwoordelijk voor de viennoiserie en maakt een aantal verplichte en vrij in te vullen brioche en getoerd gerezen producten. Tot slot maakt Roel Tegels het sierstuk waarbij het thema ‘Muziek uit het hart van je land’ centraal staat.

Nederland neemt het op tegen toonaangevende landen als Denemarken, Zweden, Duitsland, België en Frankrijk. De drie beste landen kwalificeren zich voor het WK Boulangerie dat volgend jaar januari wordt gehouden tijdens de Europain in Parijs. Maandag 20 mei vindt de prijsuitreiking plaats.

 

Altijd op de hoogte blijven?