Komend weekend WK-kwalificatie BoulangerieTeam

Close-up showstuk BoulangerieTeam

Van 16 tot en met 20 mei 2019 neemt het BoulangerieTeam deel aan de Europese selectieronde voor het WK Boulangerie. Mark Plaating, Gerard Vreugdenhil en Roel Tegels vertegenwoordigen Nederland. De voorronde vindt plaats op het plein van de Notre Dame in het centrum van Parijs.

Op zaterdag 18 mei is Nederland aan de beurt. Meester Boulanger Mark Plaating neemt het onderdeel brood voor zijn rekening en maakt een assortiment aan stokbroden, desembroden, gezondheidsbroden en broden uit eigen land. Gerard Vreugdenhil is verantwoordelijk voor de viennoiserie en maakt een aantal verplichte en vrij in te vullen brioche en getoerd gerezen producten. Tot slot maakt Roel Tegels het sierstuk waarbij het thema ‘Muziek uit het hart van je land’ centraal staat.

Nederland neemt het op tegen toonaangevende landen als Denemarken, Zweden, Duitsland, België en Frankrijk. De drie beste landen kwalificeren zich voor het WK Boulangerie dat volgend jaar januari wordt gehouden tijdens de Europain in Parijs. Maandag 20 mei vindt de prijsuitreiking plaats.

 

Lees ook
‘Geen zeperds, geen strafpunten, dan doe je mee’

‘Geen zeperds, geen strafpunten, dan doe je mee’

Bas Goossen, Roy Schepers en Gerrit Huckriede streden zondag om de Coupe du monde de la boulangerie tijdens Europain in Parijs. “Alles ging goed, we zijn op alle producten trots, alles is gelukt”, liet een tevreden Bas Goossen weten.

Bakkers in de media – week 12

Bakkers in de media – week 12

Hoge graanprijzen, brood met een afbeelding van Poetin en Roy Schepers over het WK Boulangerie. Wat kwam er deze week over de bakkersbranche voorbij in andere media?

Recept: Ambachtelijke croissants

Recept: Ambachtelijke croissants

Er zijn niet zoveel bakkers die hun croissants – van oorsprong een Weens broodje dat zijn huidige vorm kreeg in het Parijs van de negentiende eeuw – nog zelf maken, maar Renske Huyben doet dat wel, met veel plezier.