Komend weekend WK-kwalificatie BoulangerieTeam

Close-up showstuk BoulangerieTeam

Van 16 tot en met 20 mei 2019 neemt het BoulangerieTeam deel aan de Europese selectieronde voor het WK Boulangerie. Mark Plaating, Gerard Vreugdenhil en Roel Tegels vertegenwoordigen Nederland. De voorronde vindt plaats op het plein van de Notre Dame in het centrum van Parijs.

Op zaterdag 18 mei is Nederland aan de beurt. Meester Boulanger Mark Plaating neemt het onderdeel brood voor zijn rekening en maakt een assortiment aan stokbroden, desembroden, gezondheidsbroden en broden uit eigen land. Gerard Vreugdenhil is verantwoordelijk voor de viennoiserie en maakt een aantal verplichte en vrij in te vullen brioche en getoerd gerezen producten. Tot slot maakt Roel Tegels het sierstuk waarbij het thema ‘Muziek uit het hart van je land’ centraal staat.

Nederland neemt het op tegen toonaangevende landen als Denemarken, Zweden, Duitsland, België en Frankrijk. De drie beste landen kwalificeren zich voor het WK Boulangerie dat volgend jaar januari wordt gehouden tijdens de Europain in Parijs. Maandag 20 mei vindt de prijsuitreiking plaats.

 

Lees ook
BoulangerieTeam gaat naar WK Boulangerie 2020

BoulangerieTeam gaat naar WK Boulangerie 2020

Het Nederlands BoulangerieTeam gaat door naar het WK Boulangerie 2020. Mark Plaating, Gerard Vreugdenhil en Roel Tegels wisten zich hiervoor te plaatsen tijdens de kwalificatiewedstrijd in het hart van Parijs. Het WK Boulangerie 2020 vindt plaats tijdens Europain 2020. Het Nederlandse team behaalde in Parijs de tweede plaats, achter Frankrijk...

Stap in de wereld die Salon du Chocolat heet

Stap in de wereld die Salon du Chocolat heet

Eens in de zoveel tijd komt het weer in het nieuws: de chocolade raakt op. Als je twee dagen rondloopt op Salon du Chocolat in Parijs vind je dat niet gek. Wat veel producenten, producten en consumenten. Van jurken tot huizen, bonbons, repen, blokken, koeken, macarons, taarten en zelfs scrub, het is hier allemaal van chocola. Chocolade producerende...

Desembonkie met kaas

Desembonkie met kaas

Het broodje kaas is het meest gegeten broodje in Nederland. Deze versie is lekker makkelijk voor onderweg. De kaas zit namelijk door het deeg heen, dus beleggen is niet meer nodig. Recept van Puratos i.s.m. het Boulangerie Team Ingrediënten: 1000 gram bloem T65 40 gram O-tentic Durum 15 gram zout 650 gram water Zonnebloempitten (naar behoefte toevoegen)...

Broodbakker gezocht, omgeving Apeldoorn

Broodbakker gezocht, omgeving Apeldoorn

Wij zijn op zoek naar een allround broodbakker of een ovenist. Je zal groot- en kleinbrood gaan maken.

Zelfstandig werkend banketbakker/patissier omgeving Zutphen

Zelfstandig werkend banketbakker/patissier omgeving Zutphen

Onze klant in de omgeving van Zutphen is per direct op zoek naar een zelfstandig werkend banketbakker/ patissier.

Banketbakker omgeving Nijkerk

Banketbakker omgeving Nijkerk

In verband met een nieuwe locatie en aangepaste werkwijze is onze opdrachtgever op zoek naar een banketbakker voor de lange termijn.