Koeken Van Eigen Deeg landelijk verkrijgbaar

20 april 2018

De ambachtelijke koeken van Van Eigen Deeg zijn vanaf nu landelijk verkrijgbaar bij alle Jumbo’s in de smaken Spelt Choco, Honing Amandel, Vijg Havermout en Cranberry Kokos. Opvallend detail is dat de verpakking geheel composteerbaar is en dus gewoon in de groenbak gegooid kan worden.

“Bij Van Eigen Deeg willen we zoveel mogelijk mensen via onze koekjes verantwoord laten genieten. We zijn dan ook ontzettend trots dat onze koeken vanaf nu verkrijgbaar zijn in alle filialen van Jumbo en de app. Daarnaast vind je onze koeken in het schap van de Landwinkel en bij diverse lokale winkels”, vertelt koekjesexpert Marijntje van Benthum van Van Eigen Deeg. Dit jonge bedrijf uit Nijmegen maakt ambachtelijke koeken met goede, eerlijke ingrediënten. Als zoetstof wordt gewerkt met biologische rietsuiker, honing en biologische ahornsiroop.

De koeken zijn in vier smaken verkrijgbaar. Spelt Choco koek is een brosse koek van speltdeeg, havermeel en met stukjes pure chocola. Honing Amandel is een ouderwets lekker koekje, zonder geraffineerde suikers en met een laag gehalte aan gluten. Vijg Havermout is een rijke koek op basis van havermout, gedroogde vijgen, roomboter, kokos en ahornsiroop. Cranberry Kokos ten slotte is een smakelijke zoete koek op basis van roomboter, kokos en friszure cranberries. De koeken zijn verpakt per tien stuks. Daarnaast levert Van Eigen Deeg grote koeken die per stuk zijn verpakt voor tussendoor én horecakoekjes.

Duurzame verpakking

Als eerste koekjesmerk heeft Van Eigen Deeg – in samenwerking met Bio4Pack - een compleet duurzame en milieuvriendelijke verpakking geïntroduceerd. De buitenkant bestaat uit Paperwise; dit is papier dat gemaakt is van landbouwafval. Het heeft dezelfde eigenschappen als normaal papier en karton, alleen hoeft hier geen boom voor gekapt te worden. Aan de binnenkant zit een cellulose laag. Hierdoor ontstaat een verpakking die volledig biologisch afbreekbaar is. Ook de etiketten zijn gemaakt van biologisch afbreekbaar en composteerbaar papier. “De lege verpakking kan bij het GFT afval en is na negentig dagen volledig afgebroken. Organische recycling heet dat en daarmee laten we zien dat duurzaam verpakken van koekjes echt mogelijk is”, aldus Marijntje van Benthum.

Altijd op de hoogte blijven?