Kleine hartige taartjes - Meike Schaling

15 januari 2020

Meike Schaling is patissier in Amsterdam en bracht onlangs haar tweede kookboek uit. Na het succes van ‘Kleine taartjes’ is er nu een opvolger: ‘Kleine hartige taartjes van Petit gâteau’. Petit gâteau is een echt Franse patisserie in Amsterdam. Meike behaalde haar patisseriediploma in Parijs, verhuisde terug naar Nederland en runt naast haar winkel in de Haarlemmerstraat ook een filiaal in de Foodhallen in Magna Plaza. Ze deelt haar kennis graag via workshops en in haar boeken.

Dit boek bevat zes basisrecepten met 65 variaties. Meike beschrijft haar tartelettes van Petit gâteau als ‘echte
cadeautjes’ en dat lijken ze zowel qua ingrediënten als qua uiterlijk inderdaad te zijn. Van klassieke olijfcake tot briocherolletjes met geitenkaas en bieslook, je krijgt er meteen een Frans gevoel bij. Niet alleen thuisbakkers kunnen met deze varianten aan de slag, ook voor professionele (banket)bakkers is het goed om te zien wat mogelijk is op het gebied van de – bij consumenten heel populaire – tartelettes.

Kleine hartige taartjes van Meike Schaling is verkrijgbaar bij Bazarow, de online boekhandel die meer dan 1,5 miljoen titels binnen 24 uur kan leveren.

Titel: Kleine hartige taartjes | ISBN: 9789021574332 | Prijs: € 18,50

Altijd op de hoogte blijven?