Thema sierstuk BakkersVakWedstrijden 2020 bekend

1 mei 2020
Sierstuk BakkersVakWedstrijden 2019 (foto: Michelle de Koning)

Ieder jaar vinden in november de BakkersVakWedstrijden plaats in Drachten. Vast onderdeel van deze wedstrijden zijn de sierstukken. De organisatie heeft het thema voor 2020 bekend maakt, zodat deelnemers voldoende tijd hebben om het sierstuk te ontwerpen en te oefenen. Dit jaar staan de sierstukken in het teken van Kerst.

Deelnemers leveren jaarlijks de mooiste sierstukken in voor de BakkersVakWedstrijden. Deze sierstukken zijn ‘de eyecatchers’ van de wedstrijden. Alles kan en mag mits het sierstuk voldoet aan een aantal voorwaarden.
Het sierstuk moet gemaakt zijn van chocolade, brooddeeg of suikerwerk en uit 90 procent eetbare producten bestaan. Niet eetbare onderdelen van het sierstuk mogen alleen ter ondersteuning worden gebruikt. Hou er rekening mee dat het sierstuk twee dagen in de zaal staat en niet gekoeld kan worden opgeslagen!

Het bestuur van BakkersVakWedstrijden gaat ervan uit dat de wedstrijden dit jaar op woensdag 11 november gehouden worden bij het Fries Congrescentrum in Drachten. Producten (ook het sierstuk) dienen dinsdag 10 november ingeleverd te worden. In het wedstrijdboekje, dat dit najaar wordt uitgegeven, staat meer informatie over de wedstrijden van dit jaar.

Mogelijk kan de coronacrisis roet in het eten gooien. Mocht dat het geval zijn dan informeren wij u zo snel mogelijk.  Hou ook de website in de gaten en volg BakkersVakWedstrijden op Twitter en op Facebook.

Altijd op de hoogte blijven?