Kennissessies op Empack 2022

4 maart 2022 Redactie Food
Foto: Easyfairs

Tijdens de verpakkingsbeurs Empack staan er verschillende kennissessies op het programma over uiteenlopende onderwerpen, zoals recyclebare verpakkingsoplossingen en circulariteit. Netwerkpartners KIDV, KVK, Brightlands, NRK en HAS delen hun kennis.

“We staan gezamenlijk voor de uitdaging hoe de internationale verpakkingsketen via recycling en circulariteit uiteindelijk intrinsieke duurzaamheid kan bereiken”, aldus KIDV. Naast de business challenge van het KVK en KIDV over innovatief duurzaam verpakken worden ook uitdagingen rondom circulaire verpakkingen belicht. Ingrid Goumans, Technical Application Manager bij Avantium, zegt: “Je wordt meegenomen in de mogelijkheden voor het creëren van nieuwe recyclebare verpakkingsoplossingen en duurzame alternatieven voor bestaande materialen.”

Innovaties

Onderwerpen die door onder andere KIDV, Brightlands, NRK en HAS uitgebreid aan bod komen, zijn de herziening van de Plastic Tax, voedselveiligheid, kunstige verpakkingen en ontwikkelingen rondom innovatief duurzaam verpakken. NRK pakt uit met een afgevaardigde uit Brussel die in zal gaan op de Europese wetgeving en wat we op korte termijn kunnen verwachten. Daarnaast gaat Brightlands in op de zoektocht naar de verschillende opties. Kom meer te weten over wat de beste verpakking is en welke bronnen je gebruikt.

Toekomst van verpakken

Na afloop van de sessies is er ruimte voor interactie. Rowdy van den Nieuwenhuizen legt namens Empack uit: “Dit jaar nodigen we iedereen uit om de toekomst van verpakkingen van dichtbij mee te maken in de Quick Design Booth. In samenwerking met HAS Hogeschool nemen hier op woensdag 6 april studenten verpakkingen kritisch onder de loop. Hoe denkt de toekomst over jouw verpakkingsprobleem? Komen er items aan het licht waar je nog niet over hebt nagedacht? Naast dit interactieve element worden de pitchresultaten van de studenten, die op het evenement Packaging Innovations 2021 zijn begonnen, gepresenteerd. In onze ogen is dat dé manier om van toegevoegde waarde te blijven in de verpakkingsindustrie.”

Empack 2022

Empack vindt plaats op 5, 6 en 7 april 2022 in Evenementenhal Gorinchem. De verpakkingsbeurs biedt een beursvloer met meer dan tweehonderd exposanten. Er is een speciaal theater waar de kennissessies plaats vinden. Het programma is te vinden op de website. 

Geen nieuws meer missen van EVMI? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang twee keer per week het laatste nieuws over de voedingsmiddelenindustrie.

Inschrijven Nieuwsbrief
Dit artikel verscheen eerder op: Evmi

Altijd op de hoogte blijven?