Kansen voor bakkers tijdens de feestdagen

26 oktober 2020 Naomi Heidinga

De herfst doet zijn intrede. Tijd om ons op te maken voor de feestdagen. Die zullen er dit jaar anders uitzien dan anders. De wens om uit te pakken zal er echter niet minder om zijn, bijvoorbeeld met lekker eten. Leveranciers proberen de bakker zoveel mogelijk te ontzorgen en de kans te geven zich te onderscheiden. Met vandaag Sonneveld en Royal Steensma.

Bij Sonneveld ligt de nadruk op klassiekers, die consumenten een vertrouwd gevoel geven. “Een goede stol met spijs, dat blijft een gewild product. Naast de traditionele uitvoering gieten we deze overigens ook in een nieuw jasje, met aangepaste receptuur of een andere vorm. Zo hebben we een recept voor stol met spijs in tulbandvorm”, aldus Etienne Verhoef.

Banoffeecake

Royal Steensma_banoffee cake

Royal Steensma ziet kansen voor banoffeecake, de smaak die ze hebben geïntroduceerd tijdens BakkersVak. “Die kan de bakker gebruiken voor cakes, gebak en taarten”, licht Emina Ðenčić toe. Geïnspireerd door de coronacrisis en de daaruit voortvloeiende belangstelling voor andere manieren van communiceren (zoals ­on­­line vergaderen) heeft het bedrijf van alle recepten video’s gemaakt. Die kan de bakker op elk gewenst moment bekijken.

Dit is het tweede deel van het artikel Feestdagen & corona: Kansen voor bakkers. Volgende week verschijnt deel 3 met Puratos. Lees hier deel 1 terug. Abonnees van Bakkers in bedrijf lezen het complete artikel online of in Bakkers in bedrijf 8-2020. Nog geen abonnee? Sluit dan nu een abonnement af en betaal het eerste jaar slechts € 39,99 ex. btw. Als je voor 1 november een abonnement neemt en de Facebookpagina van SVM Bakery Machines liket, dan maak je ook kans op een gratis planeetmenger van SVM Bakery Machines

Altijd op de hoogte blijven?