Kansen voor bakkers tijdens de feestdagen

Sonnevelt cake

De herfst doet zijn intrede. Tijd om ons op te maken voor de feestdagen. Die zullen er dit jaar anders uitzien dan anders. De wens om uit te pakken zal er echter niet minder om zijn, bijvoorbeeld met lekker eten. Leveranciers proberen de bakker zoveel mogelijk te ontzorgen en de kans te geven zich te onderscheiden. Met vandaag Sonneveld en Royal Steensma.

Bij Sonneveld ligt de nadruk op klassiekers, die consumenten een vertrouwd gevoel geven. “Een goede stol met spijs, dat blijft een gewild product. Naast de traditionele uitvoering gieten we deze overigens ook in een nieuw jasje, met aangepaste receptuur of een andere vorm. Zo hebben we een recept voor stol met spijs in tulbandvorm”, aldus Etienne Verhoef.

Banoffeecake

Royal Steensma_banoffee cake

Royal Steensma ziet kansen voor banoffeecake, de smaak die ze hebben geïntroduceerd tijdens BakkersVak. “Die kan de bakker gebruiken voor cakes, gebak en taarten”, licht Emina Ðenčić toe. Geïnspireerd door de coronacrisis en de daaruit voortvloeiende belangstelling voor andere manieren van communiceren (zoals ­on­­line vergaderen) heeft het bedrijf van alle recepten video’s gemaakt. Die kan de bakker op elk gewenst moment bekijken.

Dit is het tweede deel van het artikel Feestdagen & corona: Kansen voor bakkers. Volgende week verschijnt deel 3 met Puratos. Lees hier deel 1 terug. Abonnees van Bakkers in bedrijf lezen het complete artikel online of in Bakkers in bedrijf 8-2020. Nog geen abonnee? Sluit dan nu een abonnement af en betaal het eerste jaar slechts € 39,99 ex. btw. Als je voor 1 november een abonnement neemt en de Facebookpagina van SVM Bakery Machines liket, dan maak je ook kans op een gratis planeetmenger van SVM Bakery Machines

Lees ook
Banketbakkerij Oonk in Glanerbrug verbouwt winkel en lunchroom en opent open chocolaterie

Banketbakkerij Oonk in Glanerbrug verbouwt winkel en lunchroom en opent open chocolaterie

Marc en Remien Oonk van Banketbakkerij Oonk hebben hun winkel en lunchroom in Glanerbrug verbouwd. Het echtpaar heeft een open chocolaterie/ ijsmakerij aan het pand toegevoegd en in de winkel is zelfbediening ingevoerd. Sinds de heropening is de omzet met meer dan dertig procent gestegen.

'Ik maak niets van tevoren klaar en gebruik geen halffabricaten'

'Ik maak niets van tevoren klaar en gebruik geen halffabricaten'

Met de feestdagen voor de deur maken bakkerijen en patisserieën zich op voor drukke dagen. Met een lekker product en goede marketing kan de verkoop verdubbelen en lonkt er zelfs landelijke faam. Wij spraken een aantal prijswinnaars van bakkerswedstrijden over de sleutel van hun succes. Vandaag het tweede deel met Gertjan Treur.

Werkgevers- en werknemersorganisaties leggen resultaat cao-overleg voor aan achterban

Werkgevers- en werknemersorganisaties leggen resultaat cao-overleg voor aan achterban

In september hervatten de werkgevers- en werknemersorganisaties de gesprekken over een nieuwe cao voor het bakkersbedrijf. 17 november kwamen de partijen opnieuw samen. Het resultaat van dit overleg wordt voorgelegd aan de achterban.

Operator bakkerij omgeving Tiel

Operator bakkerij omgeving Tiel

Wat ga je doen?Als broodbakker ben je verantwoordelijk voor een goed verloop van de productie van het brood. Je werkt als ovenist, langmaker, deegdraaier en je bedient...

Operator bakkerij omgeving Almelo

Operator bakkerij omgeving Almelo

Wat ga je doen?Als operator ben je verantwoordelijk voor het juist afwegen van de grondstoffen, het bereiden van het deeg en het controleren van het bakproces van...

Ambachtelijk broodbakker omgeving Den Haag

Ambachtelijk broodbakker omgeving Den Haag

Wat ga je doen?Voor deze kleine ambachtelijke bakkerij zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. Je zal je bezighouden met het totale...