Kansen door corona

Kansen door corona_boekcover

Kansen door corona is een tegendraads boek dat de positieve effecten van de coronacrisis behandelt. Met dit boek brengen Tom Sleeuwaert en Jan Anton Brouwer hulde aan de creativiteit die de coronacrisis aangewakkerd heeft.

Centraal staan vier thema’s: (thuis)werken en mobiliteit, ondernemen, ons ontspannen (horeca en cultuur) en onderwijs. Op basis van uitgebreid bronnenonderzoek worden bij elk thema de ontwikkelingen tijdens de coronacrisis geschetst, aansprekende voorbeelden van creatieve oplossingen beschreven en interviews gepresenteerd met Vlamingen en Nederlanders die niet bij de pakken bleven neerzitten, maar de crisis aangrepen om grote stappen vooruit te zetten: van de directeur van het Concertgebouw in Amsterdam tot theatermakers, en van horecaondernemers tot een hoogleraar mobiliteit. De ondertitel luidt ook niet voor
niets: Never let a good crisis go to waste.

De auteurs benoemen bij ieder thema trends die een vast onderdeel van het ‘nieuwe normaal’ zullen vormen. In het laatste hoofdstuk geven zij concrete adviezen aan politieke besluitvormers: lessons learned tijdens de coronacrisis en to do’s voor een volgende crisis.

Dossiers
Lees ook
Leidinggeven aan zelforganisatie. Een paradox?

Leidinggeven aan zelforganisatie. Een paradox?

Over zelforganisatie bestaan talloze modellen. Ze beschrijven hoe je meer eigenaarschap bij je werknemers  creëert en ervoor zorgt dat je team zelf bepaalt wat hun doelen zijn én hoe ze die willen behalen. Maar wat werkt in de praktijk nou echt? Hoe voorkom je de bekende valkuilen, zoals oeverloos overleggen, doelloos rondzwemmen of...

Kabinet scherpt coronamaatregelen aan met avondlockdown

Kabinet scherpt coronamaatregelen aan met avondlockdown

Vanwege de oplopende coronacijfers vond er vrijdag 26 november opnieuw een persconferentie plaats waar het kabinet nieuwe maatregelen aankondigde. Er is gekozen voor een zogenaamde avondlockdown. Wat betekent dit voor de bakker, slager, visspecialist en slijter?

Johan Pater van Amarant Bakkers: ‘Duurzaamheid is de grootste uitdaging’

Johan Pater van Amarant Bakkers: ‘Duurzaamheid is de grootste uitdaging’

Johan Pater is al 42 jaar een bekende naam in het bakkersvak, onder meer als oprichter en eigenaar van Amarant Bakkers. Dit industriële familiebedrijf heeft zes bakkerijen, verspreid over heel Nederland, waar in totaal 450 mensen werken. Johan is ook een van de initiatiefnemers van Het Graanschap, een Nederlands initiatief om brood te bakken van lokaal...