Kabinet kondigt ruime versoepelingen coronamaatregelen aan

We're open_Unsplash

Nederland gaat de komende tijd van het slot. In de persconferentie van 15 februari maakte minister Ernst Kuipers bekend dat de meeste coronaregels komen te vervallen in drie stappen.

Per direct mag je thuis weer onbeperkt bezoekers ontvangen. Vanaf vrijdag 18 februari kunnen horeca- en cultuurlocaties weer open tot 01.00 uur. Het coronatoegangsbewijs blijft gelden tot 25 februari op alle locaties waar die nu getoond moet worden. Binnen op deze locaties zijn de vaste zitplaats, de mondkapjesplicht en het houden van 1,5 meter afstand vanaf 18 februari niet meer verplicht en geldt er dan geen bezoekersnorm meer. Op locaties met meer dan 500 mensen blijft de vaste zitplaats en het dragen van een mondkapje bij verplaatsing nog wel verplicht.

Vanaf vrijdag 25 februari vervalt het coronatoegangsbewijs op locaties met minder dan 500 mensen. Ook de 1,5 meter afstand en het dragen van een mondkapje zijn dan niet meer verplicht. Op plekken waar meer dan 500 mensen komen, moeten bezoekers nog wel een negatieve testuitslag laten zien. Dit geldt niet voor doorstroomlocaties zoals beurzen en congressen.

Op 15 maart beoordeelt het kabinet de nog geldende maatregelen zoals de mondkapjesplicht in het OV en het testen voor toegang. Lees alle coronamaatregelen op de website van Rijksoverheid.

 

Dossiers
Lees ook
Bakker Piet houdt vast aan transparantie

Bakker Piet houdt vast aan transparantie

Een gloednieuwe bakkerij met lunchroom en vergaderfaciliteiten. Ronny en Esther van der Horst van Bakker Piet verhuisden van een kleine bakkerij in het dorp naar een nieuwe plek aan de rand van Elspeet. Bij de nieuwbouw gold als stelregel dat alles transparant moest zijn.

Bakker blijft populair na coronacrisis, omzetgroei supermarkten neemt af

Bakker blijft populair na coronacrisis, omzetgroei supermarkten neemt af

Twee jaar na het begin van de coronacrisis, neemt de omzet van bakkers nog steeds toe, schrijft Nu.nl naar aanleiding van cijfers van marktonderzoeker GfK. Bij supermarkten, boeren en andere speciaalzaken is de groei eruit.

Werk heeft het gebouw verlaten

Werk heeft het gebouw verlaten

Tijdens de tweede lockdown in oktober 2020 schreef corporate antropoloog Jitse Kramer het boek 'Werk heeft het gebouw verlaten.' Hoe veranderde corona ons werkende leven en wat is de impact?