Kaak vierde 24 juni het 175-jarig bestaan. Daarnaast bundelde de producent van machines voor de bakkerij-industrie deze dag alle specialisaties onder de merknaam KAAK.

Het Achterhoekse familiebedrijf in Terborg ontwikkelde zich in de afgelopen 175 jaar van een lokaal metaalverwerkend bedrijf naar een internationale producent van machines voor de wereldwijde bakkerijindustrie. In deze jaren verkreeg het bedrijf veel specialisaties die nu gebundeld worden onder de merknaam: KAAK.

Deze stap wordt volgens Kaak "in grote mate gedreven door de waargenomen behoefte bij de klanten en vormt tevens de basis voor de gewenste focus van de voltallige interne organisatie. Deze sluit naadloos aan bij de ingezette strategie tot verticale integratie van het complete productieproces, van silo tot krat."

Specialisaties

Kaak groeide in eerste instantie uit tot producent van productdragers (Bakeware/NL). Al snel volgde de ontwikkeling van de integratorfunctie voor diverse componenten (Food Production Systems/NL) zoals spiraaltorens, koel- en transportsystemen of robotoplossingen. Met name de afgelopen 30 jaar maakte de organisatie een flinke strategische groei door.

Via achtereenvolgens het toevoegen van de specialisaties voor deegopmaak (Benier/NL), thermo-olie ovens (Daub/DE), cyclo-thermische ovens (MCS/IT), (her)coaten van materiaal (Lhotellier/FR) en de systemen voor silo-opslag/procesoptimalisatie (Silowacht/NL) werd naast de aanzienlijke uitbreiding van het portfolio ook de internationale status gevestigd. Die toegenomen internationalisering leidde tot de vestiging van verkoopkantoren in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Taiwan, Brazilië en recentelijk Noord-Amerika. 

KAAK

Met het bundelen van al dit vakmanschap onder één noemer wil Kaak de positie als unieke, duidelijke aanspreekpartner van kleine en middelgrote bakkerijen tot aan industriële bakkerijen verstevigen. De merknaam KAAK vertegenwoordigt vanaf 24 juni 2021 alle specialiteiten in de organisatie vertegenwoordigen. Gedurende een overgangsperiode opereert alleen nieuwkomer Silowacht nog onder eigen naam. De niet bakkerij-gerelateerde segmenten van het familiebedrijf behouden zowel technisch intermediair JAWS (NL) als producent van 3D-metaalprinten K3D (NL) de eigen onderscheidende naam.

Kaak verwacht dat de merknaam in combinatie met de bestaande eigen service/sales organisaties in onder meer Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland de positie van het bedrijf als speler van wereldformaat verstevigd. 

Altijd op de hoogte blijven?