Jubileumseizoen Heel Holland Bakt van start

19 december 2022 Redactie Bakkers in bedrijf

Het nieuwe seizoen van Heel Holland Bakt is begonnen. Het format is voor het jubileumseizoen van dit populaire programma voor thuisbakkers niet gewijzigd. Tien thuisbakkers gaan de strijd met elkaar aan. De jury bestaat zoals altijd uit Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven en André van Duin presenteert het programma

Tijdens de eerste aflevering op 18 december stond het 10-jarig jubileum centraal. De kandidaten gingen onder andere aan de slag met de HHB-leadertaart, die elke aflevering is te zien bij de opening van het programma. De technische opdracht was de appelkoek, de favoriet van Martine Bijl die de eerste seizoenen presenteerde.

Thuisbakkers

Het programma is een wedstrijd voor thuisbakkers. Maar een aantal winnaars nog steeds actief de branche. Bijvoorbeeld Rutger van den Broek, de winnaar van het eerste seizoen, schreef meerdere bakboeken en populaire blog Rutger bakt. Of Hans Spitsbaard, winnaar seizoen 5, ging in de leer bij Robèrt van Beckhoven en patisserie de Rouw in de leer en werkt nu bij Puro Gelato & Caffè. Zondag 5 februari weten wie het tiende seizoen wint en of hij/zij ook verder wil in de bakkersbranche.

Terugblik

Op NPO Start wordt elke zondag na Heel Holland Bakt teruggekeken op de aflevering. De winnaar van seizoen 9, Enzo Pérès-Labourdette, gaat op pad met oud-deelnemers van Heel Holland Bakt. In de afgelopen 10 jaar zijn er 100 bakkers in de tent geweest. Allemaal mensen met bijzondere interesses, banen en hobby's. Enzo zoekt een aantal van hen op. Robèrt van Beckhoven gaat dit jaar aan de bak met een bekende bakfan.

Geen nieuws van Bakkers in bedrijf meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke woensdag het laatste nieuws. 

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?