Joop van der Veen plotseling overleden

14 november 2016

FRANEKER – Bakkerij-ondernemer Joop van der Veen uit Franeker is zaterdag 12 november plotseling overleden aan de gevolgen van een hartstilstand. De 50-jarige eigenaar van Echte Bakker Van der Kloet met acht winkels in Noordwest-Friesland was in Engeland waar hij meedeed aan een autorally toen bij plotseling niet goed werd. Reanimatie mocht niet meer baten.

Schrik

Met grote schrik is er gereageerd over het overlijdensbericht van Van der Veen. Steunbetuigingen klinken uit de hele bakkerijsector. De Franeker was een gerenommeerd ondernemer die in de branche bekend stond als een bakker die voorliep. Zo bouwde hij als één van de eerste bakkers in Noord-Nederland een centrale bakkerij op een industrieterrein van waaruit de filialen worden bediend, werkte hij onder de vlag van zowel Echte Bakkers, Heerlijk&Heerlijk en Top Bakker en sleept hij diverse prijzen in de wacht, zoals beste Top Bakker en beste banketbakker van Heerlijk&Heerlijk. Grote opzien baarde Van der Veen ook met zijn bakkerij- en horecaconcept dat hij een paar jaar geleden realiseerde in een oud kasteel in het centrum van Franeker.

Actief

De Friese bakker was verder erg actief in de branche, net als in de Friese kaatswereld. Ook was hij jarenlang onderdeel van de redactiecommissie van Bakkers in bedrijf. Namens het hele team van Bakkers in bedrijf wensen wij Joop’s vrouw, kinderen, familie en verdere naasten, alle sterkte toe bij het verwerken van dit grote en plotselinge verlies.

Altijd op de hoogte blijven?