Joop van der Veen plotseling overleden

FRANEKER – Bakkerij-ondernemer Joop van der Veen uit Franeker is zaterdag 12 november plotseling overleden aan de gevolgen van een hartstilstand. De 50-jarige eigenaar van Echte Bakker Van der Kloet met acht winkels in Noordwest-Friesland was in Engeland waar hij meedeed aan een autorally toen bij plotseling niet goed werd. Reanimatie mocht niet meer baten.

Schrik

Met grote schrik is er gereageerd over het overlijdensbericht van Van der Veen. Steunbetuigingen klinken uit de hele bakkerijsector. De Franeker was een gerenommeerd ondernemer die in de branche bekend stond als een bakker die voorliep. Zo bouwde hij als één van de eerste bakkers in Noord-Nederland een centrale bakkerij op een industrieterrein van waaruit de filialen worden bediend, werkte hij onder de vlag van zowel Echte Bakkers, Heerlijk&Heerlijk en Top Bakker en sleept hij diverse prijzen in de wacht, zoals beste Top Bakker en beste banketbakker van Heerlijk&Heerlijk. Grote opzien baarde Van der Veen ook met zijn bakkerij- en horecaconcept dat hij een paar jaar geleden realiseerde in een oud kasteel in het centrum van Franeker.

Actief

De Friese bakker was verder erg actief in de branche, net als in de Friese kaatswereld. Ook was hij jarenlang onderdeel van de redactiecommissie van Bakkers in bedrijf. Namens het hele team van Bakkers in bedrijf wensen wij Joop’s vrouw, kinderen, familie en verdere naasten, alle sterkte toe bij het verwerken van dit grote en plotselinge verlies.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Circulair Brood van Top Bakkers genomineerd voor Horecava Innovation Awards

Circulair Brood van Top Bakkers genomineerd voor Horecava Innovation Awards

Top Bakkers is met Circulair Brood twee keer genomineerd voor de Horecava Innovation Awards 2023, binnen de categorie Food & Beverage en voor de Duurzaamheid Karel de Vos Award. Tijdens de Horecava op 9 januari worden de winnaars bekendgemaakt.

Maak het leuk

Maak het leuk

In volle glorie waren de BakkersVakWedstrijden terug deze november. Ik vond het weer een feest. Sinds de allereerste keer dat ik dit evenement bezocht, hou ik ervan.

Veganplein op Bakkersvak en IJs-Vak

Veganplein op Bakkersvak en IJs-Vak

Vegan is een trend in de branche. Steeds meer consumenten kiezen voor vegan producten en steeds meer bedrijven produceren deze. Daarom komt er op Bakkersvak en IJs-Vak een Veganplein voor de bakkerijsector. Bakels is hier als een van de partners vertegenwoordigd.