Jonge Nederlandse bakkers strijden met toplanden

thumbnail_NL Jeugdteam 2017

LYON - Van 23 tot en met 25 januari 2017 doen Gerrit Huckriede (Bij Robèrt) en Maurits de Greef (Bakkerij de Greef) namens Nederland mee aan de Internationale competitie voor jonge bakkers. De wedstrijd vindt plaats tijdens de SIRHA in Lyon.

Trainingsuren

Het afgelopen half jaar hebben beide kandidaten flink wat trainingsuren gemaakt om zo goed mogelijk voor de dag te komen. Hierbij hebben ze ondersteuning gekregen van diverse leden van het BoulangerieTeam. Coach en jurylid Wietse Schiere: “Het is een zware opdracht die de jongens moeten maken. Naast een showstuk moeten er veel verschillende producten worden gemaakt in slechts een kleine zes uur! Nu moeten ze laten zien wat ze waard zijn!”

Deelnemersveld

Nederland neemt het op tegen Spanje, Denemarken, Brazilië, Zwitserland, Zweden, Hongarije, regerend kampioen Duitsland en gastland Frankrijk. Ieder land stuurt twee kandidaten die diverse soorten grootbrood, klein brood, brioche, getoerd gerezen, belegde broodjes en een showstuk maken met als thema ‘liefde’. De wedstrijd wordt georganiseerd door de Internationale Bakkersbond UIBC.

Lees ook
Gouden Gard krijgt onderdeel boulangerie in 2021

Gouden Gard krijgt onderdeel boulangerie in 2021

Tot ieders spijt konden dit jaar de Talentenprijs en Gouden Gard niet doorgaan. Nu de datum ‘waarop het had moeten gebeuren’ voorbij is, kijken we vooruit naar 2021. Want op 12 oktober volgend jaar is er niet alleen een Talentenprijs en Gouden Gard Patisserie, maar staat ook de eerste Talentenprijs Boulangerie op het programma.

Blik op 2030 -  Brood als superfood?

Blik op 2030 - Brood als superfood?

In 2030… eten we veel minder brood. In 2030… staat brood als medisch voedsel op de kaart. Dinsdag 22 september schoven drie Meester Boulangers aan tafel met andere mensen uit de branche aan, om te kijken waar we ons op voor kunnen en moeten bereiden. Dit is het verslag van het tweede deel van de middag.

Coupe du Monde de la Pâtisserie zet in op verantwoord gebak

Coupe du Monde de la Pâtisserie zet in op verantwoord gebak

Tijdens de Coupe du Monde de la Pâtisserie strijden landenteams om de wereldtitel. Deze tweejaarlijkse wedstrijd slaat een nieuwe weg in. Het nieuwe organisatiecomité wil een meer geëngageerde en verantwoorde invulling van de wedstrijd.

Broodbakker in Den Haag

Broodbakker in Den Haag

Wat ga je doen? Ter uitbreiding van het huidige team komt er een functie van allround broodbakker bij. Deze is voor de lange termijn en voor 38 uur per week. In...

Broodbakker omgeving Utrecht

Broodbakker omgeving Utrecht

Wat ga je doen? In deze fulltime functie (38 werkuren) zal je werken in wisselende diensten. De werktijden zijn overdag van 10:00 – 18:00 uur en in de nachtdienst...

Broodbakker omgeving Zwolle

Broodbakker omgeving Zwolle

Wat ga je doen? In verband met een vrijgekomen positie zoeken wij een broodbakker voor deze bakkerij. Omdat er ruimte is voor verdere opleiding is jarenlange ervaring...