Jonge Nederlandse bakkers strijden met toplanden

thumbnail_NL Jeugdteam 2017

LYON - Van 23 tot en met 25 januari 2017 doen Gerrit Huckriede (Bij Robèrt) en Maurits de Greef (Bakkerij de Greef) namens Nederland mee aan de Internationale competitie voor jonge bakkers. De wedstrijd vindt plaats tijdens de SIRHA in Lyon.

Trainingsuren

Het afgelopen half jaar hebben beide kandidaten flink wat trainingsuren gemaakt om zo goed mogelijk voor de dag te komen. Hierbij hebben ze ondersteuning gekregen van diverse leden van het BoulangerieTeam. Coach en jurylid Wietse Schiere: “Het is een zware opdracht die de jongens moeten maken. Naast een showstuk moeten er veel verschillende producten worden gemaakt in slechts een kleine zes uur! Nu moeten ze laten zien wat ze waard zijn!”

Deelnemersveld

Nederland neemt het op tegen Spanje, Denemarken, Brazilië, Zwitserland, Zweden, Hongarije, regerend kampioen Duitsland en gastland Frankrijk. Ieder land stuurt twee kandidaten die diverse soorten grootbrood, klein brood, brioche, getoerd gerezen, belegde broodjes en een showstuk maken met als thema ‘liefde’. De wedstrijd wordt georganiseerd door de Internationale Bakkersbond UIBC.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Hiljo Hillebrand en Renske Huyben vierde bij Best of Mondial du Pain

Hiljo Hillebrand en Renske Huyben vierde bij Best of Mondial du Pain

Het is Hiljo Hillebrand en Renske Huyben niet gelukt om het podium te halen tijdens de vakwedstrijd Best of Mondial du Pain, die afgelopen weekend plaatsvond in Japan. Het tweetal belandde op de vierde plaats en greep net naast de medailles.

Boulangerie volgens een ‘koekenbakker’

Boulangerie volgens een ‘koekenbakker’

Na Patisserie, Chocolaterie en Glacerie stort Meester Patissier en Meesterijsbereider Hidde de Brabander zich op Boulangerie. Opvallend, want De Brabander ziet zichzelf vooral als banketbakker of ‘die koekenbakker’ zoals collega Hiljo Hillebrand hem in het voorwoord noemt.

Coupe du Monde de la Pâtisserie is een bron van inspiratie

Coupe du Monde de la Pâtisserie is een bron van inspiratie

Op 21 januari 2023 won Japan de Coupe du Monde de la Pâtisserie op de Sirha Lyon. De beurs Sirha en de wedstrijd leveren bakkers altijd veel inspiratie op. En om zelf ook met prijswinnende creaties aan de slag te kunnen, vertaalde Debic een aantal van de wedstrijdtaarten naar recepten die een banketbakker zelf kan maken.