Jong talent strijdt oktober 2021 om Gouden Gard en Talentenprijs

Gouden Gard 2019_foto Gouden Gard/nbov persbericht

Jong talent gaat op 12 oktober 2021 de strijd aan om de Gouden Gard en Talentenprijs 2021 en voor de eerste keer om de Talentenprijs Boulangerie. Aanmelden kan nog tot 1 juli 2021. Ondanks de onzekerheden rondom het coronavirus verwacht de organisatie dat de wedstrijd in 2021 weer plaats kan vinden.

Voorzitter Hidde de Brabander: "We hebben hier met z’n allen over gesproken en diverse scenario’s doorgenomen. We gaan ervan uit dat we voor alle kandidaten een goede werkplek kunnen inrichten. De prijsuitreiking zal er wellicht anders uitzien dan normaal, maar dat bekijken we later dit jaar als we weten wat de mogelijkheden zijn."

Talentenprijs

Deelnemers aan de Talentenprijs Patisserie leveren twee gelijke desserttaarten in, terwijl de kandidaten aan de Boulangerie wedstrijd twee gelijke desembroden, tien stuks gevuld getoerd gerezen en tien stuks gevlochten brioche inleveren. Beide wedstrijdonderdelen hebben het verplichte thema Steampunk. De wedstrijd is voor leerlingen die een bakkerij- of horecaopleiding volgen op niveau 2.

Gouden Gard

Deelnemers aan de Gouden Gard (niveau 3 of 4) maken volgens een eigen thema een showtafel. De showtafel wordt gevuld met een showstuk, twee identieke desserttaarten, twee soorten friandises, twee soorten bonbons en gebakjes.

Aanmelden

De eerste aanmeldingen zijn al binnen, maar er zijn nog plaatsen vrij om deel te nemen. Aanmelden kan tot 1 juli 2021 via de website van de Gouden Gard.

Lees ook
SVH en Bakery Institute slaan handen ineen voor nieuw lesmateriaal

SVH en Bakery Institute slaan handen ineen voor nieuw lesmateriaal

Horeca en de bakkerijsector smelten steeds meer samen.Brood en patisserie spelen een grotere rol in de horeca en er komen steeds meer formules met horeca in de bakkerijsector. Daarom bundelen SVH en Bakery Institute de krachten om nieuwe leermiddelen te ontwikkelen die voorzien in de behoeften van beide branches.

Feestelijke editie Lekkerste Brabantse worstenbroodje in 2022

Feestelijke editie Lekkerste Brabantse worstenbroodje in 2022

Elk jaar vindt in Brabant de zoektocht naar het Lekkerste Brabantse worstenbroodje plaats. Totdat corona roet in het eten gooide. Maar deze wedstrijd voor Brabantse bakkers en slagers maakt een doorstart. Er komt nieuwe editie in 2022. Deze 25e editie wordt extra feestelijk.

Bij Anna’s Smaakatelier staat taart centraal

Bij Anna’s Smaakatelier staat taart centraal

Anna Yilmaz won in 2019 Heel Holland Bakt en werkte sindsdien hard - ze deed onder meer de 9weekse patisserie bij het Bakery Institute - aan het realiseren van haar grote droom: een eigen koffie- en taartenzaak. Vanaf volgende week is Anna’s Smaakatelier in het centrum van Amersfoort open.