Jong talent strijdt oktober 2021 om Gouden Gard en Talentenprijs

Gouden Gard 2019_foto Gouden Gard/nbov persbericht

Jong talent gaat op 12 oktober 2021 de strijd aan om de Gouden Gard en Talentenprijs 2021 en voor de eerste keer om de Talentenprijs Boulangerie. Aanmelden kan nog tot 1 juli 2021. Ondanks de onzekerheden rondom het coronavirus verwacht de organisatie dat de wedstrijd in 2021 weer plaats kan vinden.

Voorzitter Hidde de Brabander: "We hebben hier met z’n allen over gesproken en diverse scenario’s doorgenomen. We gaan ervan uit dat we voor alle kandidaten een goede werkplek kunnen inrichten. De prijsuitreiking zal er wellicht anders uitzien dan normaal, maar dat bekijken we later dit jaar als we weten wat de mogelijkheden zijn."

Talentenprijs

Deelnemers aan de Talentenprijs Patisserie leveren twee gelijke desserttaarten in, terwijl de kandidaten aan de Boulangerie wedstrijd twee gelijke desembroden, tien stuks gevuld getoerd gerezen en tien stuks gevlochten brioche inleveren. Beide wedstrijdonderdelen hebben het verplichte thema Steampunk. De wedstrijd is voor leerlingen die een bakkerij- of horecaopleiding volgen op niveau 2.

Gouden Gard

Deelnemers aan de Gouden Gard (niveau 3 of 4) maken volgens een eigen thema een showtafel. De showtafel wordt gevuld met een showstuk, twee identieke desserttaarten, twee soorten friandises, twee soorten bonbons en gebakjes.

Aanmelden

De eerste aanmeldingen zijn al binnen, maar er zijn nog plaatsen vrij om deel te nemen. Aanmelden kan tot 1 juli 2021 via de website van de Gouden Gard.

Lees ook
Rectificatie: opleiding Boulanger niveau 4 ook bij Curio

Rectificatie: opleiding Boulanger niveau 4 ook bij Curio

In het artikel over de opleiding Boulanger niveau 4 in de vorige editie van Bakkers in bedrijf is een foutje geslopen. Niet het Zadkine College uit Rotterdam, maar Curio Breda is het vijfde ROC dat afgelopen jaar met deze nieuwe opleiding startte.

Exclusieve online demo: voorjaarscreaties met Frank Haasnoot

Exclusieve online demo: voorjaarscreaties met Frank Haasnoot

Komende maandag 1 maart om 10.00 uur toont Frank Haasnoot de wondere wereld van patisserie en demonstreert hij één van zijn creaties: Fleur blanche. Samen met Debic Culinair adviseur Dré Eversteijn laat Frank de geheimen van zijn recept zien en toont hij hoe je aan de slag kan met de mini-kam (die je gratis ontvangt bij inschrijving). Bekijk alvast...

In opleiding: Wendy Mauriks (16)

In opleiding: Wendy Mauriks (16)

Wendy Mauriks volgt een opleiding horeca, maar loopt stage bij Patisserie de Rouw. Want banket trekt haar meer dan horeca.

Broodbakker dagdienst omgeving Twente

Broodbakker dagdienst omgeving Twente

Wat ga je doen?Jouw werkzaamheden bestaan uit produceren van beschuitbrood, deze worden vervolgens afgebakken en voorzien van een laagje kaneelsuiker. Telkens weer...

Backoffice medewerker parttime, Locatie Denekamp

Backoffice medewerker parttime, Locatie Denekamp

Wat ga je doen?Je zal ondersteunen bij het verkoopproces, je werkt hierbij offertes uit en je werkt nauw samen met de buitendienst. Daarnaast zorg je ook voor een...

Operator inpak omgeving Emmeloord

Operator inpak omgeving Emmeloord

Wat ga je doen?In deze fulltime functie (38 uur in wisselende diensten incl. weekenden) ben je verantwoordelijk voor de inpakwerkzaamheden in deze industriële...