Jong talent kan zich nog aanmelden voor de Talentenprijs en de Gouden Gard

26 juni 2020
Foto: Sybrich Bakker wint de Gouden Gard met een showtafel met het thema Vintage Circus (foto: Gouden Gard).

Dit najaar, op 13 oktober, vindt de strijd om de Talentenprijs en de Gouden Gard plaats in het Miele Experience Center in Vianen. Er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar voor deze wedstrijden. Jong talenten kunnen zich aanmelden tot 1 juli op de website van de Gouden Gard.

“Deze week hebben we met de werkgroep en de wedstrijdlocatie om tafel gezeten en alle onderdelen van de wedstrijd doorgenomen", zegt voorzitter Hidde de Brabander. "We nemen alle RIVM-maatregelen in acht en gaan binnen de mogelijkheden die er zijn een mooie wedstrijddag en prijsuitreiking organiseren. Helaas met minder bezoekers dan gebruikelijk, maar het zal niet minder feestelijk worden!”

Talentenprijs

Leerlingen die een bakkerij- of horecaopleiding volgen op niveau 2 kunnen zich inschrijven voor de Talentenprijs. Zij moeten hiervoor twee gelijke desserttaarten maken met het thema Steam Punk. De term verwijst naar de verhalen die zich afspelen in een tijd dat stoomkracht nog de primaire krachtbron was (meestal de 19e eeuw), maar die ook elementen van sciencefiction of fantasie bevatten, zoals futuristische uitvindingen en machines, of echt bestaande machines (zoals computers) die in deze verhalen veel eerder worden uitgevonden dan in werkelijkheid.

Gouden Gard

Het thema van Gouden Gard mogen de deelnemers zoals gewoonlijk zelf invullen. Voor deze wedstrijd moeten leerlingen van een bakkerij-of horecaopleiding op niveau 3 of 4 een showtafel maken. Deze moeten ze vullen met een showstuk, twee identieke desserttaarten, twee soorten friandises, twee soorten bonbons en gebakjes.

Op de website van de Gouden Gard staat meer informatie over de website, de reglementen en inschrijfformulieren.

Bron: NBOV

Altijd op de hoogte blijven?