Jong talent kan zich nog aanmelden voor de Talentenprijs en de Gouden Gard

Gouden Gard 2019

Foto: Sybrich Bakker wint de Gouden Gard met een showtafel met het thema Vintage Circus (foto: Gouden Gard).

Dit najaar, op 13 oktober, vindt de strijd om de Talentenprijs en de Gouden Gard plaats in het Miele Experience Center in Vianen. Er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar voor deze wedstrijden. Jong talenten kunnen zich aanmelden tot 1 juli op de website van de Gouden Gard.

“Deze week hebben we met de werkgroep en de wedstrijdlocatie om tafel gezeten en alle onderdelen van de wedstrijd doorgenomen", zegt voorzitter Hidde de Brabander. "We nemen alle RIVM-maatregelen in acht en gaan binnen de mogelijkheden die er zijn een mooie wedstrijddag en prijsuitreiking organiseren. Helaas met minder bezoekers dan gebruikelijk, maar het zal niet minder feestelijk worden!”

Talentenprijs

Leerlingen die een bakkerij- of horecaopleiding volgen op niveau 2 kunnen zich inschrijven voor de Talentenprijs. Zij moeten hiervoor twee gelijke desserttaarten maken met het thema Steam Punk. De term verwijst naar de verhalen die zich afspelen in een tijd dat stoomkracht nog de primaire krachtbron was (meestal de 19e eeuw), maar die ook elementen van sciencefiction of fantasie bevatten, zoals futuristische uitvindingen en machines, of echt bestaande machines (zoals computers) die in deze verhalen veel eerder worden uitgevonden dan in werkelijkheid.

Gouden Gard

Het thema van Gouden Gard mogen de deelnemers zoals gewoonlijk zelf invullen. Voor deze wedstrijd moeten leerlingen van een bakkerij-of horecaopleiding op niveau 3 of 4 een showtafel maken. Deze moeten ze vullen met een showstuk, twee identieke desserttaarten, twee soorten friandises, twee soorten bonbons en gebakjes.

Op de website van de Gouden Gard staat meer informatie over de website, de reglementen en inschrijfformulieren.

Bron: NBOV

Lees ook
Finale Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2020 gaat niet door

Finale Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2020 gaat niet door

Vanwege de coronacrisis gaat de finale van het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje niet door. Dat maakt de Stichting Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje bekend.

Thema sierstuk BakkersVakWedstrijden 2020 bekend

Thema sierstuk BakkersVakWedstrijden 2020 bekend

Ieder jaar vinden in november de BakkersVakWedstrijden plaats in Drachten. Vast onderdeel van deze wedstrijden zijn de sierstukken. De organisatie heeft het thema voor 2020 bekend maakt. Dit jaar staan de sierstukken in het teken van Kerst.

Euroskills 2020 verschuift naar 2021

Euroskills 2020 verschuift naar 2021

Vanwege het coronavirus verschuift EuroSkills naar januari 2021. Tijdens deze wedstrijden voor mbo-vaktalenten strijden deelnemers uit Europese landen om de titel Beste vakman of vakvrouw van Europa. Tim Bienefelt neemt deel aan deze wedstrijd op het onderdeel Boulangerie.

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Wat ga je doen?Ter uitbreiding van het huidige team komt er een functie van allround broodbakker bij. Deze is voor de lange termijn en voor 38 uur per week. In deze...

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Wat ga je doen?Wij zijn op zoek naar een banketbakker voor de weken 26 tot ongeveer week 36. Je zal gaan werken op de afdeling nat gebak. Je komt in een moderne...

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Wat ga je doen?Voor onze klant in de Bollenstreek (Zuid-Holland) zijn we per direct op zoek naar een medewerker die actief kan zijn op de afdeling inpak, verdeel...