Jeugdteams EK Boulangerie bekend

DOETINCHEM - Gerrit Huckriede en Maurits de Greef hebben de selectiewedstrijd voor het EK Boulangerie junioren gewonnen. Zij zullen Nederland vertegenwoordigen op het jeugd EK dat begin 2017 in Frankrijk wordt georganiseerd. Maurits werkt in het familiebedrijf Bakkerij de Greef in Kesteren en Gerrit werkt in de bakkerij van Meester Boulanger en Patissier Robèrt van Beckhoven in Oisterwijk. Beide kandidaten zijn blij met hun selectie en kijken ontzettend uit naar de komende maanden als ze intensief gaan trainen met het BoulangerieTeam.

Selectiewedstrijd

De selectiewedstrijd vond afgelopen week plaats op het Graafschap College in Doetinchem. Diverse boulangers van het BoulangerieTeam beoordeelden de producten.

Twee teams

Naast het EK-team dat naar Frankrijk gaat, zijn er twee kandidaten geselecteerd voor het EK 2018 dat in Zweden wordt gehouden. Jesper van Veen van het Deltion College en Jeroen Timmers van het Graafschap College maakten indruk op de jury en werden direct geselecteerd. Beide kandidaten trainen het komende jaar ook al mee, waardoor de voorbereiding optimaal is.

Lees ook
‘Minder suiker? Terug naar de basis’

‘Minder suiker? Terug naar de basis’

Ingredients For Food Innovators (IFFI) organiseert donderdag 28 en vrijdag 29 juni een masterclass Innovations met als thema ‘Sweet Reductions – Less is more’ over het verminderen van suiker in de voedingsmiddelenindustrie. Naast presentaties van FrieslandCampina, Kraft Heinz, Vrumona en Peijnenburg laat Robèrt van Beckhoven...

Bakery Institute organiseert eerste alumnidag

Bakery Institute organiseert eerste alumnidag

Studenten en oud-studenten van het Bakery Institute bezochten donderdag 12 april het allereerste alumni-event in Zaandam. De middag, bijgewoond door 92 (oud-)studenten, stond in het teken van inspiratie, ontmoeting en discussie. Tegelijk vond ook de vergadering van Bakery Society en de founders van Bakery Institute plaats. Praktijkcases oud-studenten...

Bij wie gaat Hans Spitsbaard in de leer?

Bij wie gaat Hans Spitsbaard in de leer?

Hans Spitsbaard, winnaar van Heel Holland Bakt 2017, maakte zojuist bij omroep MAX bekend dat hij zijn studie in de wilgen hangt en bakker wordt. Hij zoekt nog een leermeester. De kogel is pas net door de kerk, vertelt Spitsbaard bij Tijd voor MAX op NPO 1. "Ik liep twee weken geleden een week mee bij Robèrt van Beckhoven en dat gaf me het laatste duwtje."...

Enthousiaste bakker, Friesland

Enthousiaste bakker, Friesland

Wat ga je doen?Wij zoeken een enthousiaste bakker om dit team te versterken! Je zal in de dagdienst van 06.00-15.00 uur werkzaam zijn. Werkzaamheden: Degen draaien,koekzetten,...

Broodbakker omgeving Zevenaar

Broodbakker omgeving Zevenaar

Wat ga je doen?Voor een ambachtelijke bakkerij in de omgeving van Zevenaar zijn we per direct op zoek naar een (zelfstandig werkend) broodbakker. Alle producten...

Teamleider Bakkerij regio Twente

Teamleider Bakkerij regio Twente

Wat ga je doen?Als teamleider ben je verantwoordelijk voor het effectief inzetten van teamleden, zodat de werkzaamheden efficiënt, veilig en met het maximale...