Jeugdteams EK Boulangerie bekend

DOETINCHEM - Gerrit Huckriede en Maurits de Greef hebben de selectiewedstrijd voor het EK Boulangerie junioren gewonnen. Zij zullen Nederland vertegenwoordigen op het jeugd EK dat begin 2017 in Frankrijk wordt georganiseerd. Maurits werkt in het familiebedrijf Bakkerij de Greef in Kesteren en Gerrit werkt in de bakkerij van Meester Boulanger en Patissier Robèrt van Beckhoven in Oisterwijk. Beide kandidaten zijn blij met hun selectie en kijken ontzettend uit naar de komende maanden als ze intensief gaan trainen met het BoulangerieTeam.

Selectiewedstrijd

De selectiewedstrijd vond afgelopen week plaats op het Graafschap College in Doetinchem. Diverse boulangers van het BoulangerieTeam beoordeelden de producten.

Twee teams

Naast het EK-team dat naar Frankrijk gaat, zijn er twee kandidaten geselecteerd voor het EK 2018 dat in Zweden wordt gehouden. Jesper van Veen van het Deltion College en Jeroen Timmers van het Graafschap College maakten indruk op de jury en werden direct geselecteerd. Beide kandidaten trainen het komende jaar ook al mee, waardoor de voorbereiding optimaal is.

Lees ook
BoulangerieTeam wint brons op EK Boulangerie

BoulangerieTeam wint brons op EK Boulangerie

Op 20 en 21 oktober vond in Nantes de twintigste editie van het EK Boulangerie plaats. Het Nederlandse team, dat bestond uit Kris Huijsman, Bas Goossen, Gerrit Huckriede en coach Peter Bienefelt eindigden na een spannende strijd op de derde plaats. Het Franse team won de titel en de tweede plaats ging naar Italië.

Voorjaarsbijeenkomst Genootschap voor de Bakkerij gaat over suiker

Voorjaarsbijeenkomst Genootschap voor de Bakkerij gaat over suiker

Het Genootschap voor de Bakkerij zette in 2019 het thema Grip op Grondstoffen op de agenda. De voorjaarsbijeenkomst op 21 mei staat in het teken van suiker. De locatie is Bij Robèrt, het bedrijf van Robèrt van Beckhoven in Oisterwijk.  Er zijn veel vragen over de grondstof suiker. Is het werkelijk zo slecht voor je? Waar zit het...

De perfecte foodpairing van brood en bier

De perfecte foodpairing van brood en bier

Brood en bier gaan goed samen. Bij de juiste combinatie versterken de smaken elkaar. Meester Patissier en Meester Boulanger Robèrt van Beckhoven en biersommelier Fiona de Lange geven tips voor de perfecte foodpairing van bier en brood. Voor beide producten zijn hoogwaardige ingrediënten essentieel. Bier dat is gebrouwen van hele goedkope...

Teamleider Bakkerij regio Twente

Teamleider Bakkerij regio Twente

Wat ga je doen?Als teamleider ben je verantwoordelijk voor het effectief inzetten van teamleden, zodat de werkzaamheden efficiënt, veilig en met het maximale...

Operator bakkerij omgeving Tiel

Operator bakkerij omgeving Tiel

Wat ga je doen?Als broodbakker ben je verantwoordelijk voor een goed verloop van de productie van het brood. Je werkt als ovenist, langmaker, deegdraaier en je bedient...

Operator bakkerij omgeving Almelo

Operator bakkerij omgeving Almelo

Wat ga je doen?Als operator ben je verantwoordelijk voor het juist afwegen van de grondstoffen, het bereiden van het deeg en het controleren van het bakproces van...