Jeugdteams EK Boulangerie bekend

18 april 2016

DOETINCHEM - Gerrit Huckriede en Maurits de Greef hebben de selectiewedstrijd voor het EK Boulangerie junioren gewonnen. Zij zullen Nederland vertegenwoordigen op het jeugd EK dat begin 2017 in Frankrijk wordt georganiseerd. Maurits werkt in het familiebedrijf Bakkerij de Greef in Kesteren en Gerrit werkt in de bakkerij van Meester Boulanger en Patissier Robèrt van Beckhoven in Oisterwijk. Beide kandidaten zijn blij met hun selectie en kijken ontzettend uit naar de komende maanden als ze intensief gaan trainen met het BoulangerieTeam.

Selectiewedstrijd

De selectiewedstrijd vond afgelopen week plaats op het Graafschap College in Doetinchem. Diverse boulangers van het BoulangerieTeam beoordeelden de producten.

Twee teams

Naast het EK-team dat naar Frankrijk gaat, zijn er twee kandidaten geselecteerd voor het EK 2018 dat in Zweden wordt gehouden. Jesper van Veen van het Deltion College en Jeroen Timmers van het Graafschap College maakten indruk op de jury en werden direct geselecteerd. Beide kandidaten trainen het komende jaar ook al mee, waardoor de voorbereiding optimaal is.

Altijd op de hoogte blijven?