Japan wint de Pastry World Cup 2023 op Sirha Lyon

Japan winnaar World Pastry Cup 2023

Zaterdag 21 januari heeft Japan de 18e editie van de Pastry World Cup gewonnen tijdens Sirha Lyon. Frankrijk kreeg de tweede podiumplek en Italië eindigde op de derde plaats.

In totaal deden er 17 teams mee aan de wedstrijd, die in 10 uur tijd 42 desserts en 3 showstukken moesten maken rond het thema klimaatverandering. Het team van Japan, bestaande uit Moe Takashi, Naritoshi Suzuka en Yusaku Shibata, voerde deze opdrachten volgens de jury het beste uit en won daarmee voor het eerst sinds 16 jaar geleden weer de Pastry World Cup.

Frankrijk werd in de editie van 2021 derde en staat dit jaar met de tweede plek opnieuw op het podium. Italië won de Pastry World Cup al drie keer, en werd dit jaar derde. Dit was het eerste jaar dat een vrouw (ijsbereider Martina Brachetti) deelnam in het Italiaanse team.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Italië wint Coupe du Monde de la Pâtisserie 2021

Italië wint Coupe du Monde de la Pâtisserie 2021

Italië mag zich wereldkampioen patisserie noemen. Het Italiaanse team won op 25 september de Coupe du Monde de la Pâtisserie 2021. De tweede plaats ging naar Japan en de derde plaats was voor Frankrijk.

Coupe du Monde de la Pâtisserie 2021 zet in op ecologisch en verantwoord

Coupe du Monde de la Pâtisserie 2021 zet in op ecologisch en verantwoord

De Coupe du Monde de la Pâtisserie (World Pastry Cup) staat in 2021 in het teken van duurzaamheid. Zo mogen de patissiers geen additieven en kleurstoffen gebruiken en in de keuze van producten die ze verplicht moeten gebruiken. De Coupe du Monde de la Pâtisserie vindt plaats 0- 24 en 25 september tijdens de voedselbeurs Sirha in Lyon.

Coupe du Monde de la Pâtisserie zet in op verantwoord gebak

Coupe du Monde de la Pâtisserie zet in op verantwoord gebak

Tijdens de Coupe du Monde de la Pâtisserie strijden landenteams om de wereldtitel. Deze tweejaarlijkse wedstrijd slaat een nieuwe weg in. Het nieuwe organisatiecomité wil een meer geëngageerde en verantwoorde invulling van de wedstrijd.