Japan wint de Pastry World Cup 2023 op Sirha Lyon

23 januari 2023 Redactie Bakkers in bedrijf

Zaterdag 21 januari heeft Japan de 18e editie van de Pastry World Cup gewonnen tijdens Sirha Lyon. Frankrijk kreeg de tweede podiumplek en Italië eindigde op de derde plaats.

In totaal deden er 17 teams mee aan de wedstrijd, die in 10 uur tijd 42 desserts en 3 showstukken moesten maken rond het thema klimaatverandering. Het team van Japan, bestaande uit Moe Takashi, Naritoshi Suzuka en Yusaku Shibata, voerde deze opdrachten volgens de jury het beste uit en won daarmee voor het eerst sinds 16 jaar geleden weer de Pastry World Cup.

Frankrijk werd in de editie van 2021 derde en staat dit jaar met de tweede plek opnieuw op het podium. Italië won de Pastry World Cup al drie keer, en werd dit jaar derde. Dit was het eerste jaar dat een vrouw (ijsbereider Martina Brachetti) deelnam in het Italiaanse team.

Altijd op de hoogte blijven?