Bakkers in bedrijf en SVM Bakery Machines organiseerden een gezamenlijke Facebookactie: wie een abonnement nam én de Facebookpagina van SVM Bakery Machines likete, maakte kans op een planeetmenger.

Bakker Jan Westerbos uit De Kwakel (Uithoorn), sinds 2019 in het bezit van de titel 'Hofleverancier', is de gelukkige winnaar. Hij is er blij mee, want de oude menger was aan vervanging toe.

Alex de Haan, van SVM Bakery Machines, komt de prijs persoonlijk afleveren. Hij bekijkt de bakkerij met interesse en is al gauw met de bakker in een diepgaand gesprek verwikkeld over de machines die er staan. Als hij hoort dat de slagroom (zo’n 250 liter per week) deels met de machine wordt verwerkt, komt hij meteen met een aanbod: “Als ik bij jou nou eens een slagroomblazer op proef neerzet, voor twee weken, dan mag jij zeggen wat je ervan vindt. Hiermee behaal je veel meer opslag dan met een conventionele machine en dan heb je de kosten er al snel uit.” Dat vindt Westerbos best een interessant aanbod en er wordt afgesproken voor 2021.

Westerbos is de derde generatie van zijn familie in het bakkersbedrijf. Op zijn vijfde wist hij al dat hij bakker wilde worden. Inmiddels is hij in het bezit van twee bakkerijen: de tweede bevindt zich in Mijdrecht. In de wijde omgeving staat de bakker bekend om zijn ‘skitaart’ (iets met veel slagroom en “gewoon heel erg lekker”,  weet mevrouw Westerbos), zijn ganachecake en het kraakverse brood: “Dat gaat zowat warm de winkel in.”

En, zegt hij: “Alles wat we verkopen is volledig zelf bereid. We verkopen niks kant-en-klaars, ook onze croissantjes maken we zelf. Zo onderscheiden we ons van de supermarkt.” De oliebollen maakt Westerbos eveneens naar eigen recept. "Met oud en nieuw bak ik er elk jaar 10.000, het plaatselijke voetbalteam helpt straks weer met de verkoop."

Altijd op de hoogte blijven?