Jan Toet wint weer titel beste oliebollenbakker

voor bericht jan toet oliebollencompetitie

De Echte Bakker Jan Toet, met twee winkels in Apeldoorn, is voor de tweede keer op rij de winnaar van de landelijke oliebollencompetitie van het Echte Bakkersgilde geworden.

De afgelopen weken konden alle Echte Bakkers van Nederland hun oliebollen laten keuren door de vakjury. In de vakjury zaten Meesters Boulanger Mark Plaating van Zeelandia en Wietse Schiere van Koopmans Meel. Ook Ruud Geven, de keurmeester van het Nederlands Bakkerij Centrum zat in de jury.

Fantastische oliebollen

De keurmeesters belden Jan Toet wakker met het goede nieuws. Toet moest daarom eerst goed wakker worden tot hij het nieuws kon bevatten. Na een halfuur was hij dolgelukkig: “Dat mijn oliebollen als beste beoordeeld worden door twee Meesters Boulanger die toonaangevend zijn in onze branche, dat geeft mij een super gave kick!”, aldus Toet. Jurylid Wietse Schiere zegt over de oliebollen van Toet: “Deze oliebollen zijn fantastisch. De structuur was mooi, de vulling was goed verdeeld en de oliebollen waren heel smaakvol.” Toet behaalde dit jaar ook al de tweede plaats met zijn roomboteramandelstaven.

Zilver en brons

De tweede plek was voor Willem Steenbergen, met zijn twee winkels in Meppel. Hij was erg blij met zijn tweede plek: “We zijn altijd met kwaliteit bezig en deze prijs is hartstikke mooi.” Martin Nijkamp pakte het brons, waardoor hij eerst een beetje teleurgesteld was, maar na de toelichting van de vakjury, was hij toch wel blij met de derde plek.

Net niet

Er waren in totaal 93 keer oliebollen ingezonden door 52 echte bakkers. De beste 8 bakkers zaten in de finaleronde. De bakkers die buiten de top-3 vielen, maar wel een 5-sterren oliebol verkopen, zijn: Ad Bos te Ochten, De Korenaar te Surhuisterveen, Gommans te Sevenum, Van der Veer te Barneveld en Vonk te Bunnik.

Lees ook
Bakker Vliegendehond bakt met Natura Oliebollenolie

Bakker Vliegendehond bakt met Natura Oliebollenolie

Tachtigduizend oliebollen worden er in de decembermaand gebakken bij Bakkerij Vliegendehond in Wolvega. Een recordaantal voor een ambachtelijke bakkerij met slechts één winkel. En ze mogen er zijn. “Daar steek ik veel tijd, geld, energie én olie in”, aldus de Friese bakker.

Bakeplus krijgt distributielicentie Echte Bakkersverpakkingen

Bakeplus krijgt distributielicentie Echte Bakkersverpakkingen

Bakeplus is sinds 7 oktober gerechtigd om de Echte Bakkersverpakkingen uit te leveren aan de 158 bakkerijen die zijn aangesloten bij Echte Bakkersgilde. “Door deze nieuwe samenwerking ontstaat er een gelijk speelveld en dat is in het belang van onze aangesloten Echte Bakkers”, aldus directeur Geert Caniels.

Joost Snijders wint paasbrodencompetitie

Joost Snijders wint paasbrodencompetitie

Joost Snijders, De Echte Bakker met winkels in Stramproy en Thorn, wint dit jaar de landelijke paasbrodencompetitie van het Echte Bakkersgilde. De bakker is er blij mee. "Yes!!!! Wij bakken het beste Paasbrood van Nederland!!!! Supertrots!!!!!" zegt hij.

Zelfstandig werkend (desem) broodbakker omgeving Noordwijk

Zelfstandig werkend (desem) broodbakker omgeving Noordwijk

Wat ga je doen?Voor deze kleine ambachtelijke bakkerij zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. Je zal je bezighouden met het totale...

Broodbakker te Groningen

Broodbakker te Groningen

Wat ga je doen?Voor deze bakkerij zijn wij per direct op zoek naar een zelfstandig werkende broodbakker. Het betreft een fulltime functie voor langere tijd. Ook...

Operator Productie omgeving Kerkrade

Operator Productie omgeving Kerkrade

Wat ga je doen?Als operator productie ben je verantwoordelijk voor een goed verloop van de productie van het brood. Je bereidt deegsoorten, je bedient de machines...