Jan Toet wint weer titel beste oliebollenbakker

voor bericht jan toet oliebollencompetitie

De Echte Bakker Jan Toet, met twee winkels in Apeldoorn, is voor de tweede keer op rij de winnaar van de landelijke oliebollencompetitie van het Echte Bakkersgilde geworden.

De afgelopen weken konden alle Echte Bakkers van Nederland hun oliebollen laten keuren door de vakjury. In de vakjury zaten Meesters Boulanger Mark Plaating van Zeelandia en Wietse Schiere van Koopmans Meel. Ook Ruud Geven, de keurmeester van het Nederlands Bakkerij Centrum zat in de jury.

Fantastische oliebollen

De keurmeesters belden Jan Toet wakker met het goede nieuws. Toet moest daarom eerst goed wakker worden tot hij het nieuws kon bevatten. Na een halfuur was hij dolgelukkig: “Dat mijn oliebollen als beste beoordeeld worden door twee Meesters Boulanger die toonaangevend zijn in onze branche, dat geeft mij een super gave kick!”, aldus Toet. Jurylid Wietse Schiere zegt over de oliebollen van Toet: “Deze oliebollen zijn fantastisch. De structuur was mooi, de vulling was goed verdeeld en de oliebollen waren heel smaakvol.” Toet behaalde dit jaar ook al de tweede plaats met zijn roomboteramandelstaven.

Zilver en brons

De tweede plek was voor Willem Steenbergen, met zijn twee winkels in Meppel. Hij was erg blij met zijn tweede plek: “We zijn altijd met kwaliteit bezig en deze prijs is hartstikke mooi.” Martin Nijkamp pakte het brons, waardoor hij eerst een beetje teleurgesteld was, maar na de toelichting van de vakjury, was hij toch wel blij met de derde plek.

Net niet

Er waren in totaal 93 keer oliebollen ingezonden door 52 echte bakkers. De beste 8 bakkers zaten in de finaleronde. De bakkers die buiten de top-3 vielen, maar wel een 5-sterren oliebol verkopen, zijn: Ad Bos te Ochten, De Korenaar te Surhuisterveen, Gommans te Sevenum, Van der Veer te Barneveld en Vonk te Bunnik.

Lees ook
Echte Bakkers tellen hun zegeningen

Echte Bakkers tellen hun zegeningen

"We zijn blij dat Echte Bakkers gemengde bedrijven zijn en dat de bakkers in Nederland open mochten blijven in tegenstelling tot veel andere landen in Europa.” Zo vat Geert Caniels, directeur van het Echte Bakkersgilde, de afgelopen periode samen. “Maar natuurlijk zijn er ook onder de Echte Bakkers bedrijven die het nu heel moeilijk hebben.”

Bas Gommans wint Beste Echte Bakker en Beste Winkel 2020

Bas Gommans wint Beste Echte Bakker en Beste Winkel 2020

Echte Bakker Bas Gommans schrijft geschiedenis. Hij won tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van het Echte Bakkersgilde zowel Beste Echte Bakker én Beste Winkel. "Nog nooit eerder gingen de Gouden Schieter voor Beste Echte Bakker én Beste Winkel naar dezelfde bakker", aldus de organisatie.

Jan Toet wint oliebollencompetitie Echte Bakkersgilde voor de derde keer

Jan Toet wint oliebollencompetitie Echte Bakkersgilde voor de derde keer

Jan Toet van Toet, De Echte Bakker uit Apeldoorn heeft voor het derde jaar op rij de landelijke oliebollencompetitie van het Echte Bakkersgilde gewonnen. Jan Toet, die in 2017 ook al Beste Echte Bakker werd: “Ik moet eerlijk zeggen dat ik mijn oliebollen ook heel erg mooi vond. Aan de buitenkant konden ze misschien nog iets gladder, maar de binnenkant...

Broodbakker ambachtelijk te Rotterdam

Broodbakker ambachtelijk te Rotterdam

Wat ga je doen?In deze fulltime functie zullen de werkzaamheden bestaan uit allround productie binnen de bakkerij. Je zal je bezig houden met zowel groot als kleinbrood....

Allround bakker omgeving Veendam

Allround bakker omgeving Veendam

Wat ga je doen?Voor een ambachtelijke bakkerij in de omgeving van Veendam zijn we op korte termijn op zoek naar een allround bakker. Het betreft een fulltime functie...

Industriele broodbakker gezocht, omgeving Emmen

Industriele broodbakker gezocht, omgeving Emmen

Wat ga je doen?In deze functie ben jij verantwoordelijk voor een goed verloop van de productie van groot brood. Je bereidt deegsoorten, werkt aan de oven, je bedient...