Jan Toet wint oliebollencompetitie Echte Bakkersgilde voor de derde keer

oliebollencompetitie_Jan Toet

Jan Toet van Toet, De Echte Bakker uit Apeldoorn heeft voor het derde jaar op rij de landelijke oliebollencompetitie van het Echte Bakkersgilde gewonnen. Jan Toet, die in 2017 ook al Beste Echte Bakker werd: “Ik moet eerlijk zeggen dat ik mijn oliebollen ook heel erg mooi vond. Aan de buitenkant konden ze misschien nog iets gladder, maar de binnenkant was perfect. Och, dit is echt kicken man!”

De nummers twee en drie van vorig jaar wisselden van plek. Nijkamp uit Holten werd tweede en Steenbergen uit Meppel behaalde de derde plaats .Ingrid Nijkamp was blij en vol bewondering dat Martin voor de elfde keer bij de top 3 zat. “Hij en de bakkers hebben de hele ochtend gebakken voordat ze tevreden waren. Zo zie je maar, de aanhouder wint.” En ook Willem Steenbergen reageerde verheugd. “Ik wil heel graag een keer eerste worden en daar blijf ik voor gaan, maar de verschillen zijn klein en ik weet wat ik er allemaal voor moet doen. Ik ben heel erg blij met deze derde plek,”

Alle Echte Bakkers van Nederland konden op zaterdag 14 december hun oliebollen insturen en deelnemen aan de wedstrijd die dit jaar voor het eerst op een dag gehouden werd. De Meesters Boulanger Mark Plaating van GildePartner Zeelandia en Wietse Schiere van GildePartner Koopmans en Carlo Sinke, productontwikkelaar bij GildePartner AB Mauri voerden de keuringen uit.

De inzendingen werden volgens deze keurmeesters gekenmerkt door mooie uitgebalanceerde smaken en goede eeteigenschappen. De winnaar Jan Toet bakte een perfecte oliebol en haalde een topscore van 8,9. De oliebollen van Nijkamp kregen zelfs een 10 op eeteigenschappen. Ook Steenbergen scoorde goed op de eeteigenschappen en de vorm. "Deze bakkers bewijzen hiermee hun constante hoge kwaliteitsniveau", aldus de organisatie.

Lees ook
Stichting Ambachtelijke Bakkerij werkt samen met 100% NL

Stichting Ambachtelijke Bakkerij werkt samen met 100% NL

De decembermaand is een van de belangrijkste maanden voor de ambachtelijke bakker. Veel klanten in de winkel voor lekkernijen voor Sinterklaar, kerst en Oud- en nieuw. Daarom organiseert Stichting Ambachtelijke Bakkerij samen met 100% NL een landelijke chocoladeletteractie en oliebollenactie waarbij de ambachtelijke bakker dagelijks op de radio te horen...

Gommans maakt de beste roomboter amandelstaven

Gommans maakt de beste roomboter amandelstaven

"YEEEAAAAH!!!!!! Beste Amandelstaaf van heel Nederland!!!" staat er op de Facebookpagina van Gommans, Echte Bakker te lezen. Hij won de jaarlijkse roomboter amandelstavencompetitie van het Echte Bakkersgilde. De jury beoordeelde zijn roomboter amandelstaaf met een 8,33. Voldoende om de concurrentie voor te blijven.

Ambacht centraal tijdens Dag van de Echte Bakker

Ambacht centraal tijdens Dag van de Echte Bakker

Tachtig Echte Bakkers deden zaterdag 26 oktober mee aan de Dag van de Echte Bakker. Tijdens deze tweede editie organiseerden de Echte Bakkers activiteiten om het ambacht onder de aandacht van alle consumenten te brengen. Van open dagen tot proeverijen en van oliebollen bakken tot wafels versieren, alles kwam voorbij.

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Wat ga je doen?Voor een bakkerij in de omgeving van Zoetermeer zijn wij op zoek naar deegmakers in de productie. Werkzaamheden: > Afwegen, mengen en kneden van de(hulp)grondstoffen...

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Wat ga je doen?In deze functie voor de lange termijn ga je als zelfstandig werkend broodbakker ga jij samen met je collega's het perfecte brood maken. Dit doe je...

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Apeldoorn

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Apeldoorn

Wat ga je doen?Voor een bakkerij in de omgeving van Apeldoorn zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker voor de nachtploeg. In deze functie...