Jaaroverzicht: samenwerkingen, fusies en nieuwe functies en winkels 2021

30 december 2021 Lauren Scheurwater

Iets gemist het afgelopen jaar? In de kerstvakantie eindelijk tijd om achterstallig nieuws in te halen? Bakkers in bedrijf helpt je een handje met verschillende jaaroverzichten. In dit overzicht de samenwerkingen, fusies, nieuwe functies en winkels van 2021.

Januari

Dairy Trading International (DTI Group) gaat verder onder een andere naam. Vanaf 1 januari 2021 heet de groep Van Ballegooijen Foods (VBF). VBF produceert gespecialiseerde roomboter, melkvet- en deegproducten. Van der Pol (VDP) en Royal VIVBuisman (RVB) maken deel uit van deze groep.
Lees meer

De Food Innovation Academy (FIA) benoemt Meester Patissier Hidde de Brabander en chef en culinair adviseur Tim Kan tot food-ambassadeurs. Ze gaan de Vlaardingse academie helpen het imago van ijs (patisserie) en Aziatisch koken te promoten.
Lees meer

Beko Techniek en Multivac hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend over het Duitse merk Fritsch. Fritsch is een van de marktleiders op het gebied van deegoplossingen en onderdeel van Multivac. Beko Techniek verkrijgt de exclusieve vertegenwoordiging voor ambachtelijke en semi-industriële bakkerijen in Nederland en Multivac voor industriële bakkerijen.
Lees meer

Bakker Bart start in samenwerking met Meinders Catering op 25 januari een bezorgvestiging in Badhoevedorp. Deze nieuwe vestiging gaat zich volledig richten op de productie en bezorging van online bestellingen.
Lees meer

Februari

Peter Bienefelt_foto Oscar van der Wijk_1

Peter Bienefelt (foto: Oscar van der Wijk)

Van Asselt & Alferink bekend van het leveren van HEIN ovens, HEIN koelapparatuur en RONDO uitrolmachines heeft een nieuwe verkoopadviseur. Vanaf 1 februari gaat Coen Nikkels in deze functie aan de slag bij het bedrijf in Culemborg.
Lees meer

Beko Groothandel heeft vanaf 1 februari een nieuwe accountmanager Rene Bartol. Hij is verantwoordelijk voor advisering en verkoop van bakkerijgrondstoffen en -benodigdheden in de rayons Friesland en Noord-Holland.
Lees meer

Vipam en Vanille B.V. gaan samenwerken. Onder de merknaam Royal Vanilla verzorgt Vipam de verkoop en distributie van vanille en extracten in het segment bakkerij-ingrediënten.
Lees meer

Verschillende partijen uit de bakkerijbranche ondertekenden een manifest om de samenwerking te bekrachtigen. Met als doel het imago van de bakkerijketen te versterken en de continuiteit van de sector een belangrijke impuls te geven.
Lees meer

Meester Boulanger Peter Bienefelt opent samen met zijn vrouw Natasja een eigen bakkerswinkel: De Boulanger in Rhoon, op 26 februari.
Lees meer

Maart

NL IJS, de Stichting Nederlandse Ijsbereidingssector, is een feit. Met als sterke basis het ijscentrum, de branchevereniging Ambachtelijke IJscentrum en het Gilde van SVH.
Lees meer

De Syrische Youseph Ilo opent zijn eigen bakkerij, Banket Bakker Ilo, in Heeze. Zijn bakkerij is erg divers met Arabische lekkernijen, Syrische koekjes en baklava, maar ook gebakjes, macarons, chocolade en verse noten.
Lees meer

Buteressence BV uit Zaandam is de nieuwe partner van de Food Innovation Academy (FIA) in Vlaardingen. Buteressence is specialist in aroma’s die worden toegepast in voeding en stelt een aromabibliotheek ter beschikking.
Lees meer

NBOV introduceert het beeldmerk De Ambachtelijke Chocolatier. Hiermee kunnen chocolatiers die NBOV-lid zijn aan hun klanten laten zien dat zij de ambachtelijke chocolatier zijn.
Lees meer

Mei

werken-als-kok-gastheer-vrouw_voorbeeld covers svh

Vipam International gaat samenwerken met het Belgische bedrijf GD Food Deco. Vipam verzorgt voortaan voor de verkoop en distributie van de handgemaakte marsepeindecoraties in Nederland.
Lees meer

Rob Besseling nieuwe algemeen directeur bij Top Bakkers. Vanaf 3 mei wordt Besseling aangesteld. Na een inwerkperiode van vier maanden volgt hij Wim Doedens op.
Lees meer

Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) en Bakery Insitute ontwikkelen samen nieuwe leermiddelen die voorzien in de behoeften van de brood -en patisseriebranche.
Lees meer

Koninklijke Zeelandia Groep neemt de bakkerijactiviteiten van het Belgische Wouters NV over. Wouters is actief in bakkerijgrondstoffen, oliën en frituurvetten.
Lees meer

Juni

Het Dutch Pastry Team maakt bekend dat de bestaande samenwerking met IJswinkel.nl is uitgebreid met een nieuwe partner Andros Chef. Patissier Robin Hoedjes deelt daarom zijn recept Bombe aardbeien.
Lees meer

De Barry Callebout Group neemt Europe Chocolate Company over. Barry Callebaut verwachtde overname van de Belgische B2B producent van chocoladespecialiteiten en -decoraties de komende maanden af te ronden.
Lees meer

Bio Bakkerij De Trog en CSM ingrediënts gaan samenwerken. Ze brengen samen vier biologische Waldkorn afbakbroodjes op de markt zoals Pavés, bolletjes, breekbrood en een baguette.
Lees meer

Juli

De Apeldoornse Banketbakkerij Maassen wordt overgenomen door Bob Kaptein van Gé Hendricksen. Kaptein is ook eigenaar van Maison Kelder in Den Haag en Brokking in Dordrecht. De drie bakkerijen hebben één ding gemeen, het hazelnootgebak.
Lees meer

Augustus

broodjes_pixabay (© Pixabay)

Foto: Pixabay

De Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij (NVB) en de Nederlandse branchevereniging voor ondernemingen in koek, snoep, chocolade, zoutjes en noten (VBZ) zijn een samenwerking aangegaan met de stichting ‘Samen tegen voedselverspilling’.
Lees meer

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) krijgt een nieuwe inspecteur-generaal. Dr. Mr. G.J.C.M (Gerard) Bakker vervult deze functie vanaf 16 augustus 2021.
Lees meer

September

De Raad van Bestuur van Barry Callebaut benoemt de Nederlander Peter Boone als nieuwe CEO. Peter Boone werkt sinds 2012 bij Barry Callebaut en vervulde hiervoor Boone verschillende functies bij Unilever.
Lees meer

Houben Worstenbrood en de zorgbakkerij van Hutten gaan samenwerken. Vanaf heden worden de worstenbroodjes van Houben gerold en gebakken in de zorgbakkerij van Hutten.
Lees meer

Oktober

Puratos neemt zadenleverancier Schobbers, een toonaangevende leverancier van zaden voor de bakkerijsector, over. Schobbers blijft opereren vanuit Venlo onder de naam Puratos Schobbers.
Lees meer

November

BACU en HEMA hebben overeenstemming bereikt over het onderbrengen van de HEMA Bakkerijen bij BACU, de in Uden gevestigde leverancier van brood, banket en broodspecialiteiten.
Lees meer

Evert-Jan van Egteren, salesmanager Ambacht/Food Service, neemt afscheid van Royal Steensma. Gijs Kuijntjes volgt Van Egteren per 24 november op.
Lees meer

Luc Blok is de nieuwe voorzitter van het Gilde van SVH Meesterijsbereiders met ingang van november. Daarmee neemt hij het stokje over van Theo Clevers.
Lees meer

Altijd op de hoogte blijven?