Jaaroverzicht: prijswinnaars 2019

31 december 2020

Iets gemist het afgelopen jaar? In de kerstvakantie eindelijk tijd om achterstallig nieuws in te halen? Bakkers in bedrijf Vakblad IJs! helpen een handje met verschillende jaaroverzichten. Nu: wie ging er met welke prijs vandoor?

 

 

Januari

Van der Steen, De Echte Bakker uit Made mag zich de Beste Echte Bakker van 2019 noemen.

https://www.bakkersinbedrijf.nl/nieuws/van-der-steen-in-beste-echte-bakker-2019

 

Tineke Hendrikse en David de Jong van Culinair Centrum Beverwijk wonnen 10 januari op de Horecava The Dobla Pastry Battle 2019. 

https://www.vakbladijs.nl/nieuws/hendrikse-en-de-jong-winnen-dobla-pastry-battle-2019

 

Eenentwintig teams van over de hele wereld gingen 28 januari op de beurs Sirha de strijd aan tijdens de Coupe du Monde de la Pâtisserie. Het team uit Maleisië kwam als beste uit de strijd en mag zich wereldkampioen patisserie noemen. Voor de 30e editie van dit kampioenschap moesten de deelnemers onder andere een volledig vegan dessert maken.

https://www.vakbladijs.nl/nieuws/maleisie-wint-de-coupe-du-monde-de-la-patisserie

 

Februari

De 29-jarige Anna Yilmaz won de zesde editie van het populaire bakprogramma ‘Heel Holland bakt’

https://www.bakkersinbedrijf.nl/nieuws/anna-wint-heel-holland-bakt

 

Stefan Beerens van IJssalon Pavarotti Dolce uit Leidschendam won 7 februari  de Gelato Festival Challenge in Dordrecht. De jury beoordeelde zijn Guilty Pleasure, een combinatie van ijs op basis van witte chocolade, sinaasappel, gezouten caramel en een crunch van pecannoten, als beste.

https://www.vakbladijs.nl/nieuws/stefan-beerens-wint-de-gelato-festival-challenge

 

Maart

Maurits van der Vooren wint Dutch Pastry Award

https://www.bakkersinbedrijf.nl/nieuws/maurits-van-der-vooren-wint-dutch-pastry-award

 

Lars van Dongen wint het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2019.

https://www.bakkersinbedrijf.nl/nieuws/lars-van-dongen-wint-het-lekkerste-brabantse-worstenbroodje

 

Huupkens IJs uit Weert heeft op de laatste dag van Bakkersvak de Gouden IJsspatel 2019 gewonnen.

https://www.bakkersinbedrijf.nl/nieuws/huupkens-ijs-wint-gouden-ijsspatel-2

 

April

Mbo-leerlingen in zeven verschillende brood- en banketklassen streden dinsdag 9 april in Wageningen om het Nederlands Kampioenschap. Vilja van Lierop van het Summa College was degene met de meeste punten; zij mocht de AB Mauri-Award mee naar huis nemen. 

https://www.bakkersinbedrijf.nl/nieuws/zeven-nieuwe-kampioenen-brood-en-banketbakken

 

Joost Snijders, De Echte Bakker met winkels in Stramproy en Thorn, wint dit jaar de landelijke paasbrodencompetitie van het Echte Bakkersgilde.

https://www.bakkersinbedrijf.nl/nieuws/joost-snijders-wint-paasbrodencompetitie

 

Mei

Haafs en Nijkamp winnen Echte Bakkers Desem Award. Haafs, De Echte Bakker uit Haren won de categorie gevuld desembrood. Nijkamp, met winkels in Holten en Zutpen prolongeerde de titel in de categorie ongevuld desembrood.

https://www.bakkersinbedrijf.nl/nieuws/haafs-en-nijkamp-winnen-echte-bakkers-desem-award

 

Juni

De winnaars van de Amsterdam Food Pitch zijn bekend. Dave Hurkmans won met True Food Flavours de titel 'Lekkerste product 2019'. Doreen Westphal won de titel Duurzaamste product voor haar geredde oesterzamvoetjes met de naam Choonk. De publieksprijs ging naar Brad Vanstone voor Plant Based Cheese. De retailprijs ging naar Lars Meekel voor zijn Amsterdamse snoepje 't Gebbetje.

https://www.bakkersinbedrijf.nl/nieuws/winnaars-amsterdam-food-pitch-2

 

Augustus

Yvonne van Rooij uit Oost-Groningse dorp Oude Pekela stuurde haar fudge in voor de Great Taste Awards. En met succes. Zowel haar salmiak- als haar whiskyfudge werden bekroond met één ster.

https://www.bakkersinbedrijf.nl/nieuws/fudge-uit-oude-pekela-wint-great-taste-award

 

September

Bakery Café Kottier uit Breda, Bakkerij van de Mortel uit Someren en De Ambachterij uit Schoonrewoerd zijn de winnaars van de speculaaskeuringen 2019.

https://www.bakkersinbedrijf.nl/nieuws/beste-speculaasbakkers-van-nederland

 

Oktober

Sibrich Bakker wint Gouden Gard 2019. De Zilveren Gard ging naar Richard van Dijk met zijn Sixties-tafel en Nathalie Manintveld won de Bronzen Gard.

https://www.bakkersinbedrijf.nl/nieuws/sibrich-bakker-wint-gouden-gard-2019

 

Echte Bakker Thijs Koolen wint Vlaaikeuring 2019. De smaken van 2019 waren de Appelvlaai en de Kruimel puddingvlaai.

https://www.bakkersinbedrijf.nl/nieuws/echte-bakker-thijs-koolen-wint-vlaaikeuring-2019

 

Op 20 en 21 oktober vond in Nantes de twintigste editie van het EK Boulangerie plaats. Het Nederlandse team, dat bestond uit Kris Huijsman, Bas Goossen, Gerrit Huckriede en coach Peter Bienefelt eindigden na een spannende strijd op de derde plaats.

https://www.bakkersinbedrijf.nl/nieuws/boulangerieteam-wint-brons-op-ek-boulangerie

 

November

Echte Bakker Gommans maakt de beste roomboter amandelstaven. De jury beoordeelde de roomboter amandelstaaf met een 8,33.

https://www.bakkersinbedrijf.nl/nieuws/gommans-maakt-de-beste-roomboter-amandelstaven

 

Vincent Nollen won woensdag 13 november in Drachten de bokaal voor de beste brood-, koek- en banketbakker bij de BakkersVakWedstrijden 2019. Berttina van Heerewaarden van RijnIJssel won de Banketbakkers TopVijf.

https://www.bakkersinbedrijf.nl/nieuws/nollen-en-van-heerewaarden-winnen-bakkersvakwedstrijden-2019

 

Tijdens de Horeca Expo in Gent won het duo Lotte Van Ginneken (18) en Siem Roza (19) van VTI Spijker (Hoogstraten) de titel Junior Gelato Chef 2019. Ze wonnen deze wedstrijd met een eigen creatie, ‘Stoofperen-ijsje met cashewnoten'. 

https://www.vakbladijs.nl/nieuws/stoofperenijs-met-cashew-lekkerste-ijs-van-belgie

 

December

Bakeplus en partners lanceerden dit jaar de vernieuwde Sinterklaascampagne, een sfeerpakket voor bakkerswinkels. Er kwamen drie winnaars uit naar voren die op 5 december in het zonnetje werden gezet: Echte Bakker van Ballegooijen uit Veen en Ad Spapens uit Gilze wonnen een goederenpakket ter waarde van € 650,-.  Daarnaast won bakkerij Lakerveld uit IJsselstein een dagdeel winkelondersteuning van Inge Brenninkmeier van bedrijf ‘het puntje op de i’.

https://www.bakkersinbedrijf.nl/nieuws/bakeplus-en-partners-maken-winnaars-sinterklaascampagne-bekend

 

Kathy van de Schoot uit Oirschot won de Swarowski kristallen bezette chocoladeletter van Cocos & Sebas. Het Brabantse chocolademerk Coco & Sebas gaf deze exclusieve chocoladeletter met een waarde van 1.000 euro weg vanwege de opening van de nieuwe brandstore in ‘s-Hertogenbosch.

https://www.bakkersinbedrijf.nl/nieuws/winnaar-exclusieve-chocoladeletter-van-coco-sebas-bekend

 

Echte Bakker Bas Gommans won voor de vijfde keer de landelijke kerststollenkeuring van het Echte Bakkersgilde.

https://www.bakkersinbedrijf.nl/nieuws/bas-gommans-bakt-wederom-de-beste-kerststol-van-nederland

 

 

 

Altijd op de hoogte blijven?