Jaaroverzicht: overnames in 2018

27 december 2018

Iets gemist het afgelopen jaar? In de kerstvakantie eindelijk tijd om achterstallig nieuws in te halen? Bakkers in bedrijf helpt je een handje met verschillende jaaroverzichten. In dit overzicht de overnames van 2018.

JANUARI

Gerard Muermans en Roland Kals zijn sinds 1 januari de nieuwe CEO’s bij Radenaker BV. Zij namen het operationele management van het bedrijf over van Jeroen van Blokland.

https://www.bakkersinbedrijf.nl/nieuwe-ceos-rademaker-bv/

Koelmeubelindustrie Apeldoorn (KMI) maakte een doorstart. De firma Emondt uit Enschede nam het bedrijf over.

FEBRUARI

Jan-Aart Schuld van Bakkerij Schuld koopt na twee jaar onderhandelen het Rijksmonument Korenmolen de Tijd te Elburg. Met de aankoop wordt de molen behouden als werktuig.

https://www.bakkersinbedrijf.nl/bakkerij-schuld-koopt-korenmolen-tijd/

Dr. Oetker nam dit jaar de Franse producent van bakproducten en desserts: Alsa, over van Unilever.

https://www.bakkersinbedrijf.nl/dr-oetker-koopt-franse-baktak-unilever/

MAART

Echte Bakker Bas Gommans nam vanaf 2 maart de winkel van Marc Derix aan de Kerkstraat 14 te Horst over. “Na 23 jaar aan het roer te hebben gestaan van ons mooie familiebedrijf ben ik toe aan een nieuwe uitdaging.”

https://www.bakkersinbedrijf.nl/bakker-gommans-neemt-winkel-marc-derix/

APRIL

Chocolaterie Lekkers in Zoetermeer veranderde dit jaar van eigenaar. Per 1 april nam de Haagse banketbakkerij Maison Kelder de winkel over.

https://www.bakkersinbedrijf.nl/maison-kelder-koopt-chocolaterie-lekkers/

De Puratos Groep nam het Duitse Plange Bakery Ingredient Business over. Puratos wil met de overname zorgen voor bredere aanwezigheid en een groter marktaandeel op de Duitse markt.

https://www.bakkersinbedrijf.nl/puratos-neemt-plange-bakery-ingredient-business/

JUNI

Rudolf en Ingrid Frentz van bakkerij Frentz De Echte Bakker uit Ugchelen namen Bakkerij van Engelenhoven uit Scherpenzeel over.

https://www.bakkersinbedrijf.nl/ugchelse-bakker-neemt-bakkerij-engelenhoven/

Lovechock B.V. nam na failissement per direct Raw Patisserie en hun handelsmerk Ridiculously Good over. Raw Patisserie werd begin juni failliet verklaard.

https://www.bakkersinbedrijf.nl/lovechock-neemt-raw-patisserie-over/

JULI

Ongediertebestrijder Rentokil Pest Control maakte 3 juli de overname van Van Loon & Zonen bekend. Met de overname versterkt Rentokil de positie op de markt van ongediertepreventie en –bestrijding

https://www.bakkersinbedrijf.nl/rentokil-pest-control-neemt-van-loon-zonen-over/

Van Melik Food Groep nam dit jaar het familiebedrijf Bleijlevens Vleeswaren uit Simpelveld over. De directies van beide bedrijven brachten het nieuws op 7 juli naar buiten na de ondertekening van de koopakte.

https://www.bakkersinbedrijf.nl/van-melik-food-groep-neemt-bleijlevens-vleeswaren-over/

AUGUSTUS

HMSHost International heeft de Broodzaak van NS Stations overgenomen op 1 december.

https://www.bakkersinbedrijf.nl/overname-broodzaak-door-hmshost-international/

Jumbo nam het populaire voedings- en receptenplatform Smulweb over. De overname van Smulweb moet de “op klantgemak en foodbeleving gerichte strategie” van Jumbo een extra impuls geven.

https://www.bakkersinbedrijf.nl/jumbo-neemt-smulweb-over/

OKTOBER

De Nederlandse chocolademaker Dobla is op 2 oktober verkocht aan IRCA, een belangrijke Europese producent van chocolade en ingrediënten voor bakkerij, banket, ijs en horeca.

https://www.bakkersinbedrijf.nl/overname-dobla-door-italiaans-bedrijf-irca/

DECEMBER

Bakeplus, leverancier van bakkerijgrondstoffen, neemt met ingang van 1 januari 2019 Gelato+ over. Gelato+ is een groothandel en importeur op het gebied van ijsgrondstoffen en ijssalonbenodigdheden.

https://www.bakkersinbedrijf.nl/bakeplus-neemt-gelato-over/

Altijd op de hoogte blijven?