Jaaroverzicht: prijswinnaars 2021 deel 2

Iets gemist het afgelopen jaar? In de kerstvakantie eindelijk tijd om achterstallig nieuws in te halen? Bakkers in bedrijf helpen een handje met verschillende jaaroverzichten. Nu: wie ging er met welke prijs vandoor? Vandaag deel 2 van de winnaars.

Augustus

Albert Heijn is voor de tiende keer de best scorende supermarkt in het Chocolade Categorierapport. En wint hiermee de titel ‘beste chocoladeschap’,
Lees meer

September

Italië mag zich wereldkampioen patisserie noemen. Het Italiaanse team wint 25 september de Coupe du Monde de la Pâtisserie 2021. De tweede plaats ging naar Japan en de derde plaats was voor Frankrijk.
Lees meer

Oktober

Nick Manus winnaar Gouden Gard

Foto: Oscar van der Wijk

Nick Banus wint de Gouden Gard 2021 tijdens de prijsuitreiking bij het Miele Experience Center in Vianen.
Lees meer

Rick Bol valt twee keer in de prijzen tijdens de uitreiking van de Gouden Gard 2021. Met zijn desserttaartje sleept de patissier in opleiding zowel de Talentenprijs als de Consumentenprijs in de wacht.
Lees meer

De 10-jarige Loàn uit Den Haag wint samen met haar vader Demian de tweede editie van Heel Holland Bakt Kids op zaterdag 30 oktober.
Lees meer

Loven, de Echte Bakker uit Roermond wint de jaarlijkse vlaaikeuring. De tweede plaats gaat naar Bakkerij Lemmens uit Voerendaal en Arcener Bakhuys de Echte Bakker uit Arcen belandt op de derde plaats.
Lees meer

Renske Huyben en Hiljo Hillebrand behalen namens het Boulangerieteam de vierde plaats tijdens de vakwedstrijd Mondial du Pain in Nantes. Met de vierde plaats plaatsen ze zich voor Best of Mondial dus Pain, de finale die volgend jaar plaatsvindt.
Lees meer

Zondag 17 oktober vindt de vakwedstrijd Coupe D’Europe 2021 ‘Les Pellons D’Or’ plaats. Het Nederlandse team, dat bestaat uit Giel Vermeulen, Maurits de Greef, Daan Filius en coach Michel Schröder, verovert de tweede plaats.
Lees meer

Smeva Group mag vanaf 15 oktober 2021 het predicaat ‘Koninklijk’ dragen. Het Brabantse familiebedrijf, dat 100 jaar bestaat, produceert toonbanken, koel- en vriescellen en stekkerklare koelmeubelen.
Lees meer

Zaterdag 16 oktober vindt bij Bakkerij Nollen de finale van de taartwedstrijd Nollen ‘100 jaar bakken maar!’ plaats. Heide Nicodem wint de wedstrijd met haar carrotcake met banaan en ananas en dit wordt de jubileumtaart van Bakker Nollen.
Lees meer

Echte Bakker van der Veer, Bakkerij van Barneveld en Bakery-Art mogen zich de Beste speculaasbakkers van Nederland 2021 noemen. Zij winnen bij de Beko speculaaskeuringen de categorieën speculaasjes met en zonder amandelen en gevulde speculaas.
Lees meer

Bakkerij Broekmans mag het predicaat Hofleverancier dragen. Burgemeester Wilma Delissen van de gemeente Peel en Maas reikte het predicaat uit tijdens het feest voor het 150-jarig jubileum van de bakkerij en het 10-jarig bestaan van ‘De Bekkereij’.
Lees meer

Tijdens de finale van Heel Holland Bakt Nog een keer wint Gwenn Denis, die in 2017 ook al de finale haalde, de speciale editie van het tv-programma. Hij neemt de Gouden Taartschep mee naar huis.
Lees meer

November

Bakkersvakwedstrijden_bakker Oonk_Foto Piet Haaksma

Foto: Piet Haaksma

Het team van Bakkerij Vreugdenhil uit Maasdijk wint 10 november de BakkersVakWedstrijden en mag zich beste brood-, koek- en banketbakker 2021 noemen.
Lees meer

Ook is er bij de BakkerVakWedstrijden succes voor Bakkerij Oonk uit Enschede. Hun team wint de Banket TopVijf BakkersVakWedstrijden 2021 en de trofee voor beste sierstuk.
Lees meer

Vroonland wint de landelijke competitie van het Echte Bakkersgilde met de beste roomboter amandelstaven 2021.
Lees meer

Op 21 november overhandigt Burgemeester Ellen Nauta van Hof van Twente het predicaat Hofleverancier aan Bakkerij Nollen. Zij bestaan in 2021 100 jaar.
Lees meer

Tijdens de Horeca Expo in Gent vindt de Belgische editie van de Carpigiani Gelato Festival Challenge plaats. Julien Limbach van Gelato Giuliano wint deze wedstrijd. Ook studenten gaan de strijd aan. Hier wint Forlano Matteo de titel.
Lees meer

Marianne van Keep, Chief Sustainability Officer bij Verstegen Spices & Sauces ontvangt op 11 november de titel ‘MVO Manager van het jaar 2020/21’ tijdens het Nationaal Sustainbility Congres in Hilversum.
Lees meer

December

Kerststollencompetitie 2021_winnaar Echte Bakkers pb

Foto: Echte Bakkersgilde

Rene Vermeij, De Echte Bakker uit Kampen bakt de beste kerststol van Nederland. Dit komt uit de jaarlijkse keuring van het Echte Bakkersgilde naar voren.
Lees meer

Nijkamp, De Echte Bakker uit Holten mag zich wederom de beste oliebollenbakker noemen. Net als vorig jaar komt hij als beste uit de bus in de landelijke oliebollencompetitie van het Echte Bakkersgilde.
Lees meer

Van Eeden, De Echte Bakker uit Noordwijkerhout is de winnaar van de Best Customer Experience 2021. De winkel van Van Eeden aan de Kerkstraat kwam als beste uit de test. De tweede plaats ging naar Gommans, De Echte Bakker uit Horst en de derde naar Van Meijel, De Echte Bakker uit Clinge.
Lees meer

Lees ook
Bakkers in de media - week 19

Bakkers in de media - week 19

Zorgen om graan, de liefde voor het bakkersvak en paniek over lokale lekkernij het appelsleetje. Wat verscheen er afgelopen week in de media over bakkersbranche?

Subsidie voor advies bij verduurzaming mkb-ondernemers

Subsidie voor advies bij verduurzaming mkb-ondernemers

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) komt met de Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM) voor mkb-ondernemers die geen wettelijke plicht hebben tot energiebesparing maar er wel mee aan de slag willen. Met deze subsidie kunnen ze een adviseur in huren voor advies en ondersteuning bij de uitvoering van maatregelen.

Bakkers in de media – week 18

Bakkers in de media – week 18

De meesterexamens, tekort aan personeel en kleinere porties en ander deeg vanwege hoge prijzen. Wat kwam er deze week voorbij over de bakkersbranche in andere media?